Moştenitorii familiei Ceauşescu. Nepoţii misterioşi ai dictatorilor şi ce a mai rămas de moştenit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Moştenitorii familiei Ceauşescu
Moştenitorii familiei Ceauşescu

Dacă în urmă cu câteva decenii visau să întemeieze o dinastie care să stăpânească România, soţii Ceauşescu mai au astăzi doar trei moştenitori în viaţă - pe Valentin Ceauşescu şi pe cei doi copii ai săi.

Moştenitorii familiei Ceauşescu. Valentin Ceauşescu

valentin ceausescu

FOTO Adevărul

Valentin Ceauşescu este fiul cel mare şi singurul dintre cei trei copii ai lui Nicolae şi Elena Ceauşescu care mai trăieşte. Valentin Ceauşescu a absolvit Facultatea de Fizică din Bucureşti, după care a studiat la prestigiosul Imperial College din Londra. În 1970 s-a întors în România şi s-a angajat la Institutul de Fizică Atomică, unde a lucrat până în 2013, când a ieşit la pensie.

Valentin Ceauşescu a fost ales membru supleant al Comitetului Central al PCR la Congresul al XIV-lea al PCR, din noiembrie 1989, însă nu a fost interesat niciodată de politică.

După Revoluţie, Valentin a plecat din Bucureşti. La 25 decembrie 1989, chiar în ziua în care părinţii săi au fost executaţi, a fost arestat şi acuzat de subminarea economiei naţionale. A fost apoi ţinut în detenţie la Domneşti până în august 1990.

Valentin Ceauşescu a fost căsătorit de două ori. În 1970, el s-a căsătorit cu Iordana Borilă, fiica activiştilor comunişti Petre Borilă şi Ecaterina Abraham. Din căsătoria lor a rezultat un fiu, Daniel Valentin, născut în 1981. Valentin şi Iordana au divorţat în 1988. În 1995, Valentin Ceauşescu s-a recăsătorit, iar din această căsătorie s-a născut, în 1996, Alexandra.

Moştenitorii familiei Ceauşescu. Nepoţii misterioşi ai cuplului dictatorial

image

Daniel Valentin Ceauşescu FOTO Evenimentul Zilei

Cei doi nepoţi ai soţilor Ceauşescu duc o viaţă retrasă, departe de atenţia publicului şi de luminile reflectoarelor.

Evenimentul Zilei scria în 2009 că Daniel Valentin Ceauşescu, fiul cel mare al lui Valentin Ceauşescu, a trăit şi a studiat o perioadă în Statele Unite ale Americii şi şi-a obţinut licenţa în fizică şi filozofie la New York. În acel moment, Daniel Valentin Ceauşescu şi mama sa veniseră de curând în România pentru a rezolva „nişte probleme de familie” şi nu ştiau dacă se vor întoarce în SUA. EVZ scria atunci că cei doi duceau o viaţă simplă, circulau cu transportul în comun, iar Daniel Valentin ar fi dorit să se angajeze la institutul la care lucra tatăl său.

Despre Alexandra, fiica lui Valentin Ceauşescu, se ştiu chiar mai puţine lucruri. Tânăra a învăţat la Şcoala Centrală din Bucureşti şi şi-a luat bacalaureatul în 2015 cu media 9,46.

Moştenitorii familiei Ceauşescu. Ce a mai rămas de moştenit

image

FOTO historia.ro

Deşi în ultimii 25 de ani au fost vehiculate în repetate rânduri informaţii despre conturile secrete ale cuplului de dictatori, cuantumul averii acestora este incert. Potrivit EVZ, moştenirea ar consta, în prezent, doar în câteva tablouri pe care Valentin Ceauşescu le-ar fi obţinut în instanţă şi care ar fi aparţinut lui sau fraţilor lui în 1990. Un alt activ cert şi tangibil este reprezentat de marca „Ceauşescu”, pe care Valentin Ceauşescu şi Mircea Opran, fostul soţ al Zoiei, au înregistrat-o la OSIM.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite