Mihaela Mihai: "Albumul Tandra M.M. nu inseamna o privire in urma"

Ieri, cunoscuta interpreta de muzica usoara Mihaela Mihai a lansat un compact-disc incluzand cele mai bune melodii dintre cele cu care a incantat atatea generatii inainte de plecarea ei din Romania.

Ieri, cunoscuta interpreta de muzica usoara Mihaela Mihai a lansat un compact-disc incluzand cele mai bune melodii dintre cele cu care a incantat atatea generatii inainte de plecarea ei din Romania. - V-ati intors in Romania dupa '90, dar abia acum se poate spune ca reintrati cu adevarat in inimile concetatenilor dvs. care va vor putea asculta din nou cantecele... - As putea spune ca am fost realmente impinsa spre editarea acestui album. Oameni de pe strada ma intrebau de ce nu pot asculta melodiile mele, care n-au mai fost difuzate timp de 20 de ani in Romania, din cauza plecarii mele. Nu este o privire in urma, nici o atitudine de "fost cantaret", ci o constatare a bogatiei unei cariere, din care am putut alege atatea lucruri bune. - Care sunt melodiile incluse pe acest prim album, ce va fi cu siguranta un prilej de nostalgie pentru admiratorii dvs.? - Bineinteles ca as fi fost stransa de gat daca nu includeam Salcia, care a fost un mare succes la vremea lansarii lui, asa incat l-as pomeni primul. Nu lipsesc melodiile scrise pentru mine de Alexandru Mandi, printre care Sub un petec de cer, cantecele lui Florin Bogardo, atat de rafinate si delicate - Ora cantecului si Daca iubesti fara sa speri, pe versuri de Eminescu. Mai sunt si cantece semnate de Radu Serban - Primavara, primavara si Parfumul strazilor. Pentru ca lansarea are loc in decembrie am ales si doua colinde - Sorcova si Cantec pentru bradul meu, cu care am si incheiat albumul. N-as vrea sa uit un cantec scris pe ideea cantecului patriotic, Cine as fi de Misu Iancu, dedicat tarii mele. L-am ales pentru ca eu cred ca e o greseala sa ne cenzuram cand vorbim despre notiuni pe care altii le-au compromis. - Care credeti ca va fi publicul dvs., numai cei care va stiu de-acum 20 de ani sau si oamenii foarte tineri? - S-ar putea ca oamenii tineri sa-l cumpere ca dar de Craciun pentru parintii lor, mie asa imi place sa sper. Dar n-ar fi exclus sa-l cumpere chiar pentru ei, tinerii din toata lumea au la acest inceput de mileniu o tendinta de aplecare spre muzica retro. In orice caz, pentru toti cei interesati de acest CD eu am pregatit o surpriza. Fiecare exemplar din cele 1000 (am scos un prim tiraj limitat, ce va fi completat dupa Anul Nou) contine un autograf original. Am tinut sa fac asta cu mana mea pentru ca oamenii sa ma simta si mai aproape.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: