LIVE, ora 12.00, dezbatere „Historia”: A fost perioada interbelică adevărata Epocă de Aur a României?

LIVE, ora 12.00, dezbatere „Historia”: A fost perioada interbelică adevărata Epocă de Aur a României?

Calea Victoriei în perioada interbelică

Nostalgia după România interbelică e un sentiment întâlnit în rândul multora, existând tendinţa de a idealiza acea epocă, a României Mare, considerată adevărata Epocă de Aur din istoria naţională.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 
Dintr-o anumită perspectivă, poate că aşa a fost: efervescenţa culturală din acei ani, cu marii oameni de cultură care s-au afirmat în vremea aceea, e cu siguranţă un element de luat în considerare. Din punct de vedere politic, România interbelică e idealizată deoarece e văzută ca o epocă a democraţiei. Însă democraţia interbelică a avut foarte multe lipsuri, şi ea poate fi privită cu nostalgie doar în comparaţie cu ceea ce a urmat după război. Din punct de vedere social, situaţia era cu totul deplorabilă, iar economia a cunoscut grave probleme. 
Cum se trăia în România interbelică? Care au fost marile probleme ce au afectat-o? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde istoricul Florin Cristescu, şi Aurelian Giugăl, doctor în ştiinţe politice, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru, şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 12.00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: