LIVE, ora 11.00. Dezbatere „Historia”: Ucraina invadată  de Rusia. Unde se vor opri trupele ruseşti?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soldaţi ucraineni capturaţi de rebeli pro-ruşi
Soldaţi ucraineni capturaţi de rebeli pro-ruşi

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat joi că trupe ruseşti au invadat Ucraina, ocupând un oraş strategic de la frontiera cu Rusia. Drept urmare, Ucraina a solicitat UE un „ajutor militar de anvergură”. Presa internaţionala relata că aveau loc confruntări în Novoazovsk - oraş care a fost ocupat de trupe ruseşti - şi Mariupol.

Unde se vor opri trupele ruseşti? Cum va evolua acest conflict? 

La aceaste întrebări, dar şi la multe altele vor raspunde Adrian Cioroianu, fost ministru de externe al României, Oana Popescu, analist politică externă, şi Ion Petrescu, analist militar, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă, transmisă începând cu ora 11.00 pe site-ul adevarul.ro.

Un oficial NATO de la Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE), din Mons, Belgia, a estimat că peste o mie de soldaţi ruşi luptă în acest moment pe teritoriul Ucrainei, în special în zona oraşului Novoazovsk, informează AFP, citată de Mediafax. La fel ca mulţi alţi oficiali, şi acesta a descris situaţia ca fiind „îngrijorătoare”.  „Mult peste o mie de soldaţi ruşi luptă în prezent în Ucraina. Ei îi susţin pe separatişti, luptă alături de ei”. Aceasta, în timp ce chiar şi cel care s-a autoproclamat „premierul Republicii Populare Doneţk”, Aleksandr Zaharcenko, a spus că aproximativ 4.000 de ruşi, inclusiv militari, au participat la lupte în Ucraina, scrie New York Times. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite