Dezbatere Historia la Adevărul Live: Bătălia pentru Marea Unire

Bătălia pentru Marea Unire

În vara anului 1918, România se afla într-o situaţia extrem de grea. După ce semnase la 7 mai Pacea de la Bucureşti cu Puterile Centrale, premierul Alexandru Marghiloman insista pe lângă regele Ferdinand să ratifice acest acord.

Ştiri pe aceeaşi temă

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Însă evenimentele petrecute pe Frontul de Vest, lupte soldate cu eşecul forţelor germane, îi dădeau Regelui Ferdinand noi speranţe că soarta războiului se va întoarce în mod favorabil pentru România. Deja în septembrie 1918, Austro-Ungria iniţiase tratative de pace cu aliaţi. Soarta războiului se schimba ireversibil. Cum s-a pregătit România pentru a reintra  în război? Era pregătită armata română? Dar populaţia şi autorităţile?

La aceste întrebări, dar şi la multe altele, vor răspunde Florin Cristescu, profesor de istorie, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 11.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: