Jocuri şi jucării ucigaşe în Evul Mediu

Jocuri şi jucării ucigaşe în Evul Mediu

Copii din Anglia medievală

Lordul George Dacre, în vârstă de numai şapte ani, piere subit pe data de 17 mai 1569. Moartea micului lord are consecinţe majore. Unchiul său, Leonard, pretinde titlul de lord precum şi pământurile aferente, dar este sabotat de către ducele de Norfolk, tatăl vitreg al copilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Leonard se alătură rebeliunii din nord (a nobililor catolici care urmăreau să o înlocuiască pe Elisabeta I cu Mary, Queen of Scots), dar din păcate moare în acelaşi an în exil la Bruxelles. Norfolk, spre bucuria Elisabetei, nu sprijină revolta. În schimb el le căsătoreşte pe surorile lordului Dacre cu fiii săi, asigurându-şi stăpânirea asupra pământurilor.

Se ştie de mult că micul lord a murit în condiţii suspecte, din cauza unui cal de lemn folosit la exerciţii sau pentru legănat care a căzut peste el, conform biografiei cumnatului său, Philip Howard. Dar investigaţiile ulterioare ne oferă detalii suplimentare asupra morţii sale. Era în jur de două după-amiaza când George, după ce a luat masa cu alţi nobili la reşedinţa sa din Thetford, a vrut să se receeze puţin.

Citeşte şi:

Copilăria în Evul Mediu

Aşa că s-a dus într-un soi de galerie de la etajele superioare, unde era montat calul de gimnastică, înalt de aproape cinci picioare şi fixat pe patru picioare de lemn. Era prea înalt pentru copil, care a încercat să şi-l regleze singur scoţându-I unul dintre şuruburile de fier care susţinea un picior. Calul s-a dărâmat peste el, zdrobindu-I capul şi omorându-l instant.

Acest caz celebru din Anglia medievală prezintă cât de improprii erau unele jucării, fie ele şi destul de scumpe pentru epoca respectiva pentru joc... Află mai departe ce alte jocuri şi jucării provocau moartea copiilor în Anglia secolului al XVI-lea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările