Ion G. Duca, premierul asasinat de legionari cu ştiinţa regelui Carol al II-lea

Liberalul Ion Gheorghe Duca a fost împuşcat de un grup de trei legionari – cunoscuţi sub numele de „Nicadori“ – după ce, din funcţia de premier al ţării, a dizolvat Garda de Fier. Deşi vestea că se pune la cale un atentat asupra sa a devenit telefonul fără fir, zvonul umblând de la şeful Poliţiei la directorul Siguranţei şi până la regele Carol al II-lea, premierul nu a fost avertizat. Cinci gloanţe l-au trântit pe peronul gării din Sinaia.
Intr-adever România era și atunci o democrație de tip occidental: vest sălbatec....
Ba ciudă, nu-ți plac politicienii cinstiți și săraci, tu și cloaca ta pesedistă sunteți opușii lui Duca, hoți și bogați.
@ Ionel Marcu, presupui că ,,hoți și bogați" au fost, sînt numai la PSD? Patriciu unde a fost, la ce partid? Dar frații Dimitriu, foști țărăniști pe timpul CDR? Lista e lungă...
Ionel Marcu "Cloaca pesedista" a numitului Ba! ciuda suporta o observatie : ipochimenul apartine de aripa maghiara a PSD , cunoscuta cu acronimul UDMR .
Ba io cred că ar fi un premier excelent pentru o țară care e pe ducă...
Stai linisit domnule Ba! ca multi au mai crezut si inainte ca Romania e pe duca.Dar noi suntem tot aici.Mai degraba dispar din vecini, hehehehehehe.
Dar cu ce a păcătuit orășelul Cristuru-Secuiesc, că până-n 1940 a fost rebotezat I.G. Duca?
Nu a pacatuit cu nimic.A fost o mandrie pt. un oras romanesc(chiar daca are chiriasi maghiari) sa poarte numele unui roman adevarat.
Săracul I.G. Duca azi n-ar fi înţeles azi nici de politicieni, nici de interlopi, nici de electorat: un fraier! Intelectualii care n-au emigrat se descurcă şi fără Biblioteca Digitală a Bucureştilor, de fapt a României, tot aşa cum nici serbarea Centenarului fără Muzeu de Istorie deplin funcţional nu deranjează. Pentru Liceanul Neascultător, adolescent miop, Memoriile lui Duca se găsesc însă online aici (scanate de biblioteca veşnic defectă în 2018), dacă are cont: www.scribd.com/document/143323963/i-g-duca-Memorii
Cred ca seamana cu drac-nea, care o sa aiba aceeasi soart !!!
Probabil acest Duca ar fi fost o soluţie pentru perioada interbelică fiindcă după el au venit numai lichele ca Tătărăscu,etc care au dus la dezastrul din 1940.
Ala din '45 a fost dezastru...
Articolul lovește în ideile învîrtite azi, cum că cei ce intrau în politică atunci erau bogați, auzi I.G Duca, prim ministru în România interbelică ar fi dorit să călorească cu trenul la clasa a III-a...Și cînd mă gîndesc, unul dintre cei la care se face referire în articol, Tache Ionescu, șef de Partid Conservator avea mulți admiratori și colegi de partid, pentru că la el acasă se putea mînca cel mai bine în București în epocă.