Horror de Sfântul Valentin VIDEO

Horror de Sfântul Valentin VIDEO

Henric al VIII-lea, măcelarul propriilor soţii

Care sunt cei mai răi îndrăgostiţi din istorie, cei care au cauzat tot felul de coşmaruri pentru partenerii lor? Ce cadouri ar trebui să le luăm de Sf. Valentin, pentru a-i îmbuna, într-un joc imaginar al minţii? Primii la care ne gândim sunt Henric al VIII-lea, care-şi decapita nevestele, sau Nero, împăratul nebun al Romei. Să nu-l uităm însă nici pe William Burroughs, care şi-a împuşcat accidental soţia, după ce a luat-o drept ţintă la tir.

Ştiri pe aceeaşi temă

La aceste întrebări a încercat să răspundă autoarea britanică Jennifer Wright, într-un material de pe site-ul „The Daily Beast“, plecând de la cartea sa „It Ended Badly: Thirteen of the Worst Breakups in History“ / „S-a termionat prost: 13 dintre cele mai rele despărţiri din istorie“, publicată anul trecut. Iată cum arată lista celor mai răi cinci îndrăgostiţi în viziunea englezoaicei.

1. Caroline Lamb – femeia obsedată de păr pubian

Tot ceea ce această scriitoare faimoasă pentru relaţia ei din 1812 cu lordul Byron şi-ar fi dorit de Valentine’s Day ar fi fost o mostră din părul pubian al geniului romantic. De fapt, ea este cea care i-a trimis lui o scrisoare plină de părul ei pubian, aşa că se aştepta la ceva în schimbul eforturilor sale. Imediat după despărţirea lor, i-a trimis o notă cu părul ei pubian încapsulat, care spunea că „Am tăiat părul prea aproape şi am sângerat mai mult decât aveai nevoie“, sfătuindu-l să nu poziţioneze foarfecele aşa cum o făcuse ea. Byron nu i-a trimis niciun fel de păr în schimb.

2. Henric al VIII-lea – un Tarantino avant la lettre

Cel de-al 16-lea rege al Angliei este renumit pentru că şi-a decapitat nu una, ci chiar două dintre cele şase soţii ale sale. Prin urmare, cadoul pentru el de Sfântul Valentin este foarte uşor de găsit: ar aprecia mult un nou tocător de lemn. Asta, sau un moştenitor de sex bărbătesc la tronul Angliei.

3. John Ruskin – arta deasupra vieţii

Acest ultra-faimos critic de artă al secolului 19, extrem de influent în epocă şi după, ar fi trebuit, se pare, să petreacă oleacă mai puţin timp holbându-se la statuile clasice greceşti. În noaptea nunţii sale cu Effie Grey se spune că a fost şocat – şi oripilat – să descopere că femeile au păr pubian şi a cerut să amâne consumarea mariajului lor timp de 6 ani. Aşa că câteva exemplare din revista „Playboy“ din anii ’70 ar fi un cadou ideal pentru el de Sfântul Valentin.

4. Nero – poetul sângeros

Pe lângă că a fost un împărat groaznic, Nero a fost şi un soţ oribil. Şi-a ucis soţia însărcinată, spune vulgata, sărind încontinuu pe pântecele ei. După aceea, a jelit-o în două feluri: 1) purtând o mască care-l făcea să semene cu ea atunci când interpreta figuri tragice, şi 2) castrându-l pe un sclav care semăna oarecum cu ea şi forţându-l pe acest sclav să se poarte ca noua sa împărăteasă. Aşa că cel mai bun cadou, pentru binele romanilor, se pare că ar fi fost să i se dea lui Nero ceva medicaţie anti-psihotică.

5. Norman Mailer – n-a fost Dostoievski

Romancierul american este faimos şi pentru că şi-a înjunghiat soţia, Adele, la o petrecere în anul 1960 la care scriitorul îşi anunţa intenţia de a candida ca primar al New York-ului. Oaspeţii îşi amintesc că a făcut asta pentru că ea a pretins că Mailer nu este „vreun Dostoievski“. Aşa că, de Valentine’s Day, i-aţi putea da un exemplar din „Crimă şi pedeapsă“ cu numele său scrijelit pe prima copertă şi poza sa imprimată pe cea din spate.

Părerea mea este că ar mai putea fi adăugat aici scriitorul beatnik William S. Burroughs, care în anul 1951, în Mexico City, şi-a împuşcat accidental cea de-a doua soţie, Joan Vollmer, după ce a luat-o drept ţintă la tir. Lui Burroughs, un pasionat de arme de foc, şi lui Joan le plăcea să se joace de-a Wilhelm Tell, scriitorul punând pe capul acesteia un pahar gol şi nimerind mereu ţinta. Pe 6 septembrie 1951, din cauza unui moment de nervozitate, pe fondul consumului de alcool, ireparabilul s-a produs şi Joan Vollmer a fost ucisă la doar 28 de ani. Toată povestea a fost spusă în filmul „Beat“ din 2000, cu Courtney Love în rolul Joanei şi Kiefer Sutherland în cel al lui Burroughs.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările