Gellu Naum - drumetul incendiar

Astazi emisiunea ANTIDOT LA UITARE (TVR International) propune documentarul "Gellu Naum: drumetul incendiar". Ne vom aduce aminte de unul dintre cei mai importanti poeti ai literaturii noastre: Gellu

Astazi emisiunea ANTIDOT LA UITARE (TVR International) propune documentarul "Gellu Naum: drumetul incendiar". Ne vom aduce aminte de unul dintre cei mai importanti poeti ai literaturii noastre: Gellu Naum. Poetul care a scris ca un om liber, sfidand, in ciuda dictaturii si a constrangerilor de tot felul, canoanele literaturii oficiale. Romanul care a fost nominalizat in urma cu patru ani la Premiul Nobel pentru Literatura. Cartea profesorului clujean Ion Pop, aparuta chiar zilele acestea, sintetizeaza creatia lui Gellu Naum intr-o sintagma potrivita: "poezia contra literaturii". In ultimii ani de viata, poetul a incredintat realizatorului Lucia Negoita o serie de marturii si poeme care ni-l restituie, gratie imaginii, la timpul prezent. El ramane personajul de neuitat, care a crezut pana in ceasul din urma ca poezia este singura capabila sa salveze specia. Vom intra astazi, la doua luni de la stingerea din viata a scriitorului, in lumea neobisnuita a poeziei lui. Invitata speciala a emisiunii este poeta Ileana Malancioiu. Realizatorul editiei: Lucia Negoita.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: