FOTO Ce preşedinte american a vizitat Piaţa Obor. A poftit şi la struguri

FOTO Ce preşedinte american a vizitat Piaţa Obor. A poftit şi la struguri

Piaţa Obor, una dintre atracţiile Bucureştiului

În perioada regimului comunist, vizitele de stat oficiale includeau, printre altele, şi bifarea unor obiective precum pieţele sau muzeele şi băile de mulţime. Unul dintre preşedinţii americani care au făcut astfel de vizite în România a ajuns în celebra Piaţa Obor din Capitală, precum şi la Muzeul Satului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 2 august 1969 avea loc o vizită oficială a unui preşedinte al SUA în România, care avea să pună ţara noastră într-o lumină bună peste hotare. Evenimentul a fost considerat crucial pentru diplomaţia românească, vizita fiind socotită importantă pentru ambele părţi.

Nicolae Ceauşescu l-a primit pe oficialul american cu onorurile destinate unui şef de stat, iar printre chestiunile discutate s-a numărat, printre altele, problema războiului americano-vietnamez. 

După vizita oficială, preşedintele american a declarat presei din SUA că în România a trăit „cea mai emoţionantă experienţă“ dintre toate cele peste 50 de vizite făcute în străinătate făcute.

Află aici cine a fost oficialul american impresionat de piaţa Obor din Capitală şi cum a decurs vizita sa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările