"Filantropica" - premiera pe piata romaneasca

- Domnule Nae Caranfil, a devenit o traditie ca filmele dv. sa fie proiectate la Festivalul DaKINO. Asa s-a intamplat cu "Dolce far niente", iar astazi, cu "Filantropica". Exista o explicatie a

- Domnule Nae Caranfil, a devenit o traditie ca filmele dv. sa fie proiectate la Festivalul DaKINO. Asa s-a intamplat cu "Dolce far niente", iar astazi, cu "Filantropica". Exista o explicatie a "fenomenului"? - Daca tot am ajuns sa facem unul sau doua filme pe an, e normal ca DaKINO (care, la randul sau, e singurul festival de la noi) sa le caute si sa le promoveze. Interesele sunt de ambele parti. Dovedim ca mai existam. La spital, la geriatrie, cu perfuzii in vena, dar traim. - Cand va putea fi vazut "Filantropica" si in cinematografe? - Speram ca intr-un inceput de martie, ploios, dar vesel. - Filmul este si el ploios, dar vesel? - Si ploios, si vesel. E un fel de "Print si cersetor" in Bucurestiul zilelor noastre. Realitatea este tratata aici fara masochismul pe care il tot intalnim in filmele romanesti. Am incercat sa fac un spectacol vesel, energic si vital din aceasta viata trista pe care o ducem. - Revenind la DaKINO, este absolut necesar un astfel de festival pentru peisajul autohton? - Pana la urma, nimic nu e absolut necesar. Exista lucruri care, fara a fi necesare, sunt frumoase si pica bine. Nici filmul nu e absolut necesar, dovada ca s-a inventat abia in secolul XX. Dar cand a aparut, n-a displacut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: