„Faust”cu Roberto Alagna, în direct de la Paris

Spectacolul „Faust“ în care evoluează tenorul francez Roberto Alagna va fi transmis în direct de la Opera Naţională din Paris, pe 10 octombrie, la Opera Naţională Bucureşti

Ştiri pe aceeaşi temă

După succesul înregistrat la organizarea primei transmisiuni live în România a unui spectacol de la Opera Regală din Londra (Covent Garden) - manifestare ce a avut loc pe 28 septembrie - Opera Naţională Bucureşti va continua seria evenimentelor de acest gen cu o altă premieră: primul spectacol difuzat în direct de la Opera Naţională din Paris.

Dacă prima transmisiune a fost „Faust" de la Londra, iar în rolul Margaretei a putut fi admirată celebra soprană Angela Gheorghiu, luni, 10 octombrie spectatorii vor avea ocazia unică să urmărească în direct acelaşi titlu, dar în montarea Operei din Paris, rolul titular fiind interpretat de Roberto Alagna (soţul Angelei Gheorghiu).

Mari interpreţi la Paris

Alături de tenorul francez de origine italiană vor cânta Inva Mula - Margareta, Paul Gay - Mefisto, Tassis Christoyannis - Valentin, Alexander Duhamel - Wagner, Angélique Noldus - Siebel, Marie-Ange Todorovitch - Martha. Capodoperă a artei lirice franceze, „Faust" - opera lui Gounod inspirată de drama cu acelaşi nume semnată de Goethe - este una dintre cele mai apreciate lucrări din repertoriul clasic.

Spectacolul se va desfăşura sub bagheta dirijorului Alain Altinoglu. Regia montării pariziene îi aparţine lui Jean-Louis Martinoty, decorurile sunt semnate de Johan Engels, costumele de Yan Tax, regia de lumini a fost concepută de Fabrice Kebour, iar maestru de cor este Patrick Marie Aubert.

Transmisiunea începe la ora 20.30 şi durează aproximativ patru ore (cu două pauze). Preţul biletului este de 45 ron. Biletele se pot achiziţiona la Casa de bilete a ONB, de luni până duminică, între orele 9.00 - 13.00 şi 15.00 - 19.00 sau online, pe site-ul oficial al instituţiei: www.operanb.ro.

Seria de transmisiuni în direct care vor fi organizate la Opera Naţională Bucureşti va continua cu spectacole realizate pe scena câtorva dintre cele mai importante teatre lirice din lume, ca Bolshoi Teatr, Teatro Real - Madrid, Gran Teatre del Liceu - Barcelona, Arena di Verona, Scala din Milano ş.a.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările