"Eu, când vreau să fluier, fluier!", una dintre producţiile româneşti de la Festivalul de Film de la Berlin

Germania este, începând de astăzi, gazda celei de-a 60-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, la care România participă cu mai multe producţii, între care se remarcă 'Eu, când vreau să fluier, fluier!' în regia lui Florin Şerban, candidat la trofeele Ursul de Aur şi Ursul de Argint.

Filmul va avea proiecţia de presă la 13 februarie şi cea de gală în aceeaşi zi, înaintea ultimului film al lui Martin Scorsese, Shutter Island. 'Eu, când vreau să fluier, fluier!' va mai fi apoi proiectat în zilele de 14 şi 21 februarie.

România va fi prezentă la Berlin şi în Secţiunea 'Scurt metraje', cu 'Colivia', de Adrian Sitaru, şi 'Derby', de Paul Negoescu. Pelicula 'Portretul luptătorului la tinereţe', realizată de Constantin Popescu, va participa de asemenea la categoria 'Forum'.

Regizorul Florin Şerban îşi va prezenta în cadrul festivalului şi noul său proiect, El Rumano.

Actorul Dragoş Bucur va fi unul dintre cei 10 tineri artişti europeni selectaţi să participe la programul Shooting Stars, desfăşurat în perioada 13-15 februarie. Shooting Stars este o iniţiativă europeană care îşi propune promovarea celor mai talentaţi tineri actori europeni ai anului, cărora li se facilitează întâlniri cu colegi de breaslă consacraţi, dar şi cu regizori şi producători de renume.

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) va fi prezentă la eveniment cu un stand special, prin intermediul căruia va încerca să promoveze producţiile şi regizorii din ţară.

În timpul festivalului, APFR va organiza o petrecere în stil tradiţional românesc, la care au fost invitate nume importante ale industriei cinematografice.

Festivalul - care va debuta cu dezvelirea primei stele de pe Walk of Fame-ul berlinez, Potsdamer Strasse, dedicată actriţei Marlene Dietrich - se va încheia la 21 februarie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: