Elena Lupescu i-a sucit minţile Regelui Carol al II-lea: „Eu sunt femeia cu părul roşu care-l iubeşte cu patimă pe Carol“

Elena Lupescu i-a sucit minţile Regelui Carol al II-lea: „Eu sunt femeia cu părul roşu care-l iubeşte cu patimă pe Carol“

Elena Lupescu, femeia pentru care Regele Carol al ii-lea  renunţat la tron FOTO Getty

În 1936, Regele Edward al VIII-lea al Angliei şoca o lume întreagă atunci când renunţa la tron din dragoste pentru femeia iubită, americanca divorţată Wallis Simpson. Cu ceva ani mai devreme, în 1925, un prinţ român renunţa, la rândul lui, la coroană, pentru a-şi trăi în linişte iubirea cu o altă femeie nepotrivită, la rândul ei divorţată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nimic nu este nou la casele regale şi nicidecum în cazul acestor prinţi al căror sânge a fost mai degrabă fierbinte decât albastru. Divorţata româncă, cea care a creat criza dinastică la palat, este nimeni alta decât celebra Elena Lupescu, amanta şi, mai târziu, soţia Regelui Carol al II-lea. Ca şi în cazul acelei Wallis care l-a furat pe Edward Angliei, nu te aştepta ca femeia fatală din viaţa regelui român să fie vreo frumuseţe răpitoare.

Fotografiile de arhivă, deşi de o calitate precară, conform cu timpurile, nu înfăţişează vreo divă sau vreo Evă strălucitoare. Cochetăria, şarmul şi personalitatea o făceau pe „Duduia“ Elena Lupescu să fie imaginea dorinţei sexuale a unui Carol cât se poate de căsătorit cu o altă Elenă, mama Regelui Mihai I al României.

Citeşte aici povestea femeii care a influenţat soarta familiei regale a României. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările