Dictatorul, între oglinzi paralele

Prima parte dintr-o trilogie aşteptată cu nerăbdare, cartea „Viaţa lui Ceauşescu: Ucenicul partidului" a fost lansată la ediţia recent încheiată a Salonului Internaţional de Carte Bookfest în prezenţa a numeroase personalităţi care şi-au arătat interesul pentru acest proiect.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Volumul scris de Lavinia Betea, Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu a fost recomandat cu acest prilej de istoricii şi academicienii Dan Berindei şi Dinu C. Giurescu. Academicianul Dan Berindei a spus că a citit cartea cu multă plăcere şi a mărturisit că aşteaptă cu nerăbdare şi următoarele două volume ale trilogiei, „Fiul poporului" şi „Tiranul".

Această primă parte, „Ucenicul partidului", este dedicată copilăriei şi tinereţii fiului de plugar ajuns cizmar în Capitală, adept al credinţei comuniste şi apoi demnitar de partid.  Cartea se adresează deopotrivă specialiştilor şi publicului larg, tuturor celor interesaţi să cunoască istoria României ultimului secol.

„Această biografie este necesară şi ar trebui să încapă pe mâinile tinerilor, mai ales că lectura este uşoară şi nu ridică nicio problemă", a mai spus Dan Berindei, recomandând călduros cartea. În acelaşi context, academicianul Dinu C. Giurescu a vorbit despre dificultăţile pe care le presupune un asemenena proiect: „Este nevoie de multă migală şi de pricepere ştiinţifică", a punctat el, menţionând că a fost cucerit de grija pentru detalii.

O muncă de echipă, volumul „Ucenicul partidului" ar fi fost citit, cu multă curiozitate, de însuşi personajul ei central, Nicolae Ceauşescu, e de părere Lavinia  Betea, coordonatoarea proiectului. 

"Această biografie este necesară şi ar trebui să încapă pe mâinile tinerilor, mai ales că lectura este uşoară şi nu ridică nicio problemă.''
Dan Berindei istoric

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările