Dezbatere „Historia” la Adevărul Live, ora 12.30: Războiul petrolului, cine va falimenta?

Dezbatere „Historia” la Adevărul Live, ora 12.30: Războiul petrolului, cine va falimenta?

Războiul comercial declanşat între Arabia Saudită şi Rusia a prăbuşit cotaţiile internaţionale ale petrolului

Criza produsă de coronavirus afectează economia la nivel mondial. Războiul comercial declanşat între Arabia Saudită şi Rusia a prăbuşit cotaţiile internaţionale ale petrolului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Schimbarea majoră către economia verde, în efortul pentru combaterea schimbărilor climatice, ridică alte provocări în faţa unei industrii care este indisolubil asociată cu ţinerea lumii în mişcare. Pentru că, în momentul de faţă şi în viitorul apropiat, nu se poate imagina funcţionarea economiei mondiale fără petrol. 
 
Industria petrolieră din România a fost şi este o parte semnificativă a economiei româneşti, cu toate că în prezent relevanţa ei în plan global ca producător este mică în raport cu poziţia fruntaşă ocupată la începutul secolului al XX-lea în rândul producătorilor şi exportatorilor mondiali de petrol.
 
Cine va câştiga războiul petrolului? Cine va falimenta? Cum afectează România? Discutăm la „Dezbaterile Historia”, la „Adevărul Live”, cu Victor Grigorescu, fost ministru al Energiei şi expert în politică energetică a UE, Dorin Stănescu, istoric, şi Ciprian Stoleru, redactor „Historia”, într-o emisiune moderată de Ion M. Ioniţă, redactor-şef Historia. Emisiunea va fi transmisă live, începând cu ora 12.30, pe adevarul.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: