Dezbatere „Historia“ la Adevărul Live:  Ce conţineau telegramele trimise de ambasadorii români de la Washington şi  Moscova  în decembrie 1989

Ce conţineau telegramele trimise de ambasadorii români de la Washington şi  Moscova  în decembrie 1989

Numai puţin de 299 de telegrame secrete, acoperind intervalul 19 aprilie – 26 decembrie 1989, provenind în marea lor majoritate de la misiunile diplomatice româneşti din capitalele statelor membre ale Tratatului de la Varşovia, dar şi telegrame trimise de la ambasadele din Belgrad, Beijing, Paris, Bonn, Viena şi Washington sunt accesibile marelui public.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 
Toate aceste telegrame au fost reunite în a doua ediţie a cărţii „1989 –Principiul dominoului. Prăbuşirea regimurilor comuniste europene”, realizată de istoricii Mihai Retegan şi Dumitru Preda.
Ce transmiteau către Bucureşti ambasadorii din aceste capitale? Ce conţinea telegrama trimisă la 1 decembrie 1989 de ambasadorul român la Washington către Ministerul Afacerilor de Externe? A fost informat Nicoale Ceauşescu despre ce s-a discutat la întâlnirea dintre George Bush şi Mihail Gorbaciov din Malta? Ce transmitea ambasadorul român de la Moscova în ajunul căderii comunismului în România?
La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde istoricul Mihai Retegan, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 12.00.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: