Democraţie, anarhie şi omul nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Volumul „Cunoaşterea umană. De la fizică la sociologie şi religie", de Giuliano Di Bernardo, o perspectivă asupra gândirii masonice şi asupra viitorului omenirii, a fost lansat astăzi, la standul Editurii Adevărul, de la Târgul Bookfest.

Lavinia Betea, doctor în psihologie şi profesor de psihologie socială şi politică, a remarcat că, în carte, omul este prezentat ca un demiurg, capabil să modifice lumea în care trăieşte.

"Prin dezvoltarea ştiinţei genetice, lumea va fi alcătuită din oameni care o vor popula după nişte formule consacrate", a completat Lavinia Betea, care a descoperit, în volum, şi cheia câştigătoare a evoluţiei: religia, ca sumă a cunoaşterii. "Mai exact, este vorba despre o etică a religiei, pornind de la ecumenism, care va uni toate religiile", a explicat aceasta.

Academicianul Răzvan Theodorescu s-a referit la volumul lui Giuliano Di Bernardo ca la o apologie a omului complet, iar autorul cărţii a spus că, spre sfârşitul propriei vieţi, a sosit momentul să facă un bilanţ al propriei existenţe şi al omenirii.

"Viaţa mea a fost susţinută de doi piloni: Universitatea şi epistemologia, pe de o parte şi masoneria pe de altă parte. Am ţinut aceste două lucruri separate, până acum, când, cu această carte, le reunesc, pentru că sunt o expresie a vieţii mele".

Profesorul Giuliano di Bernardo

Profesorul italian a încercat să răspundă la trei întrebări: ce este omul, de unde vine el şi încotro se îndreaptă umanitatea?

"Vorbim despre om aşa cum este el văzut de către ştiinţă. Biologia ne-a arătat că omul poate modifica omul, îi poate modifica structura genetică, puterile fizice şi inteligenţa, aşadar, omul poate crea omul nou", a mai spus profesorul.

El a arătat că democraţia actuală derapează din ce în ce mai mult spre anarhie, iar când anarhia va fi de necontrolat, atunci va fi momentul pentru o nouă etică, aplicabilă la nivel mondial, şi un om nou.

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite