De ce a refuzat Albert Einstein să devină preşedintele Israelului. Motivul invocat avea de-a face cu inteligenţa sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca deţinător al premiului Nobel Albert Einstein avea un CV impresionant, care-l recomanda pentru cea mai înalt funcţie în stat. Totuşi, faimosul fizician a refuzat politicos asemenea poziţie atunci când i s-a propus să devină cel de-al doilea preşedinte al Israelului.

Primul preşedinte al Israelului, Chaim Weizmann, spunea că Albert Einstein era “cel mai mare evreu în viaţă”, aşadar, după moartea primului om în stat, pe 9 noiembrie 1952, se întrevedea un singur succesor care merita să preia cârma ţării. Cu toate astea, Einstein n-a fost interesat de propunerea primită.

După moartea preşedintelui Chaim Weizmann, Ambasada Israelului a trimis o scrisoare reputatului fizician Albert Einstein, în care i se oferea, în mod oficial, preşedinţia Israelului.

În scrisoare era stipulat că acesta trebuia să se mute în Israel pentru a-şi desfăşura activitatea în calitate de preşedinte, fiind precizat, în acelaşi timp, că îndatoririle sale nu l-ar fi împiedicat să-şi continue cercetările în domeniul fizicii.

Află aici de ce a refuzat Albert Einstein această onorantă propunere. 

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite