„Dă-mi gloanţe ca să te-mpuşc“ şi alte întâmplări bizare din istorie

„Dă-mi gloanţe ca să te-mpuşc“ şi
alte întâmplări bizare din istorie

Bătălia de la Dynekilen a avut un deznodământ ciudat

În ziua de azi suntem martorii unor fapte extreme ale unor oameni care ar face orice pentru a obţine ceea ce-şi doresc. Iar în trecut lucrurile nu stăteau cu mult mai altfel. De-a lungul istoriei, aflaţi la ananghie, într-o situaţie nouă sau pe muchie de cuţit, oamenii au acţionat şi reacţionat cât se poate de bizar, indiferent că au fost regi sau ţărani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ce-ai face dacă ai rămâne fără muniţie în timpul unei bătălii? Cum îi pot veni de hac unui mare împărat câţiva băştinaşi dintr-un trib? Ţi-ai lua concediu pentru a te bucura de o explozie atomică? Istoria nu înseamnă doar războaie. Există şi multe evenimente bizare în cronicile istoricilor, chiar dacă sunt ocolite de faimă.

Căpitanul care a cerut muniţie... adversarului

În 1714, norvegienii şi englezii au avut o bătălie crâncenă pe mare, care a avut un deznodământ cât se poate de neobişnuit. Este vorba despre bătălia de la Dynekilen. Nava căpitanului norvegian Peter Tordenskjold s-a angajat în luptă cu cea a britanicului Bactmann, bombardându-se reciproc timp de 14 ore..

Citeşte aici care a fost deznodământul acestei lupte şi ce alte întâmplări ciudate au avut loc în istorie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările