Cine este femeia pentru care Edward al VIII-lea al Angliei a renunţat la tron

Cine este femeia pentru care Edward al VIII-lea al Angliei a renunţat la tron

Wallis Simpson, femeie cu două căsnicii la activ, l-a cucerit pe Edward al VIII-lea. Foto: Historia

Fiu al Ducelui de York, George al V-lea, şi al Ducesei de York, Edward al VIII-lea a fost învestit Prinţ de Walles în 1911. S-a remarcat mai ales prin aventurile sale mondene şi prin relaţiile cu femeile căsătorite. Una dintre ele l-a cucerit definitiv şi l-a determinat chiar să renunţe la tron.

Ştiri pe aceeaşi temă

Edward al VIII-lea a cunoscut-o în 1931 pe Wallis Simpson, o femeie de origine americană, divorţată şi recăsătorită cu un ofiţer. Wallis avea să îi influenţeze, în mare măsură, destinul lui Edward al VIII-lea. Cei doi au devenit foarte intimi, fiind prezenţe frecvente la evenimentele mondene ale vremurilor.   
Wallis Simpson avea un şarm aparte, care l-a cucerit iremediabil pe Edward al VIII-lea. Cei care o cunoşteau o descriau ca fiind o femeie cu foarte multe ambiţii şi se pare că a detestat până la sfârşitul vieţii monarhia britanică pentru că nu i-a oferit ocazia de a deveni regină, aşa cum şi-ar fi dorit. Familia regală a respins-o însă de la bun început, din cauza trecutului ei şi a simpatiilor sale naziste.
Un alt motiv de nemultumire generală a fost faptul că Edward i-a dăruit o parte din bijuteriile Coroanei, pe care le moştenise şi care trebuiau să rămână în familie.

Citeşte aici mai multe despre acest subiect!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările