Cine a fost amanta pe care domnitorul Cuza a adus-o acasă, lângă soţie, şi care apoi l-a trădat fără milă

Cine a fost amanta pe care domnitorul Cuza
a adus-o acasă, lângă soţie, şi care apoi l-a trădat fără milă

Alexandru Ioan Cuza

Cel mai mare viciu al domnitorului era pasiunea sa nesăţioasă pentru femeile frumoase. Cuza frecventa adesea bordelurile bucureştene, chiar şi după ce se căsătorise cu doamna Elena Cuza, care nu putea să-i dăruiască urmaşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Alexandru Ioan Cuza a rămas în istoria românilor ca făuritor al Micii Uniri şi cel care a pus bazele modernităţii în cele două principate române. În plan politic, Cuza şi-a atins ţelul pentru care fusese învestit, dar în plan personal, a fost un bărbat măcinat de vicii, care i-au atras antipatia şi chiar abdicarea forţată.

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti, la 5, respectiv 24 ianuarie 1859, a însemnat înfăptuirea aşa-numitei politici a faptului împlinit, prin care oamenii politici de la acea vreme urmăreau unirea Principatelor Române şi recunoaşterea lor de către Marile Puteri europene. Unirea a fost acceptată, însă doar pe perioada domniei lui Cuza, mai exact şapte ani, cât i-a durat serviciul militar. În tot acest timp, Cuza a realizat o serie de reforme care au schimbat în bine principatele şi au pus bazele României moderne, aşa cum o cunoaştem astăzi.

Continuarea pe Click.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările