Cenzură în teatru: Comedia "Blonda, chiorul şi piticul", interzisă pe Magheru

Chiar înainte de premiera comediei "Blonda, chiorul şi piticul", regizorul a fost ameninţat de către directoarea Sălii Dalles că piesa nu se va mai juca dacă nu îi schimbă numele, acuzând că personajele seamănă foarte mult cu persoane politice importante.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ştefanis Lupu, regizorul piesei şi iniţiatorul proiectului, afirmă că sâmbătă, 14 mai, înainte de premiera piesei a avut o discuţie absolut halucinantă cu directoarea Sălii Dalles, Iustina Cornel, care i-a spus că trebuie să schimbe titlul piesei sau aceasta nu se va mai juca, scrie jurnalul.ro.

"Eu sunt pusă de ei, cu spectacolul ăsta m-aţi terminat", afirmă regizorul că ar fi spus directoarea.

"E urât, nu mă aşteptam să se ajungă aici", spune Ştefanis Lupu.

Mai mult, regizorului i s-a pus în vedere "să-l schimbe pe ăla, că prea seamănă cu...". "Doamnă, dar rolul lui este un profesor de geografie, nu e preşedintele", a fost replica lui Ştefanis Lupu.

Jurnaliştii de la Jurnalul Naţional susţin că "Blonda, chiorul şi piticul" nu este o piesă politică, ci doar o satiră a societăţii de astăzi.

Chiar înainte de începerea premierei, când sala era aproape plină, au fost strânse toate afişele şi banerele de la intrare, care anunţau piesa.

Ştefanis Lupu susţine că este primul caz de cenzură după 1989.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările