Cele mai vândute cărţi la târg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Cartea Revoluţiei“, de Grigore Cartianu este cel mai vândut titlu al Editurii Adevărul la cea de-a şasea ediţie a Bookfest, care s-a încheiat ieri. Mircea Cărtărescu, Mihaela Rădulescu şi Gabriel García Márquez se numără printre cei mai vânduţi autori ai editurilor Humanitas, Polirom şi Rao, potrivit declaraţiilor editorilor.  

Cea de-a şasea ediţie a Târgului de Carte Bookfest, la care au participat zeci de mii de cititori, s-a încheiat ieri seară, la ora 22.00, la Romexpo. Un bilanţ estimativ al principalelor edituri româneşti arată că vânzările de carte au fost mai bune faţă de 2010 - pentru Editurile Polirom şi Humanitas -, şi mai slabe faţă de anul trecut - Editura Rao, Editura Nemira.

La Editura Adevărul, cel mai bine vândut titlu al târgului a fost „Cartea Revoluţiei", de Grigore Cartianu, o ediţie de gală, alcătuită din patru părţi şi înglobând în cele 1.008 pagini inclusiv editorialele scrise de Cartianu pe tema evenimentelor din decembrie 1989, în perioada 2009-2011. În topul vânzărilor Adevărul urmează: „Mascarada de la Cotroceni", de Ion Cristoiu şi „Ovidiu Lipan Ţăndărică. Artistul", de Dan Eberhat, „Rolul sînilor în presa liberă", semnată Ion Cristoiu şi „România 1989.

Autopsia unei revoluţii eşuate" de Gago Malgosha şi Willy Golbérine. În afară de cele cinci titluri pregătite special pentru Bookfest, „alte colecţii care s-au vândut bine au fost cele de ghiduri turistice, colecţia Jules Verne, dar şi cele 20 de volume din colecţia Alexandre Dumas", a declarat Ana-Maria Mihalache, director de vânzări al Editurii Adevărul.

Pe primul loc: Cărtărescu şi Rădulescu

Un top cinci cele mai vândute titluri de la Editura Polirom o desemnează pe Mihaela Rădulescu în fruntea clasamentului, cu cea mai recentă carte „Întreabă-mă orice". „Este o ediţie, financiar, peste Bookfest 2010", a spus Oana Boca, menţionând că următoarele titluri în topul vânzărilor sunt, înainte de închiderea târgului: „Viaţa nu-i croită după calapod", de Aurora Liiceanu, „1Q84", cel mai recent titlu Haruki Murakami, „Harta şi teritoriul", de Michel Houellebecq şi „Dictatura lui Nicolae Ceauşescu (1965-1989). Geniul Carpaţilor", de Adam Burakowski.

Cea mai vândută carte de literatură română, a mai precizat Oana Boca, este „Viaţă de arucat", de Bogdan O. Popescu.

García Márquez şi romane poliţiste

Topul Editurii Humanitas este dominat de Mircea Cărtărescu, cu „Zen. Jurnal 2004-2011". Urmează: „Despre frumuseţea uitată a vieţii", de Andrei Pleşu, „Călătorie în România", de Sacheverell Sitwell, „Lumea ca ziar. A patra putere: Caragiale", de Ioana Pârvulescu şi „Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran/Apocalipsa după Cioran ", de Gabriel Liiceanu.

La Humanitas Fiction, în top trei se află volumele: „Ultima ispită a lui Hristos", de de Nikos Kazantzakis, „Omul este un mare fazan pe lume", de Herta Müller şi „Scene de viaţă campestră", de Amos Oz. Cei mai vânduţi autori Humanitas sunt Neagu Djuvara şi Amos Oz. Gabriela Maaz, PR-ul editurii, a estimat că până la închiderea târgului vânzările sunt de 300.000 de lei.

La Editura Rao un titlu de succes a fost cel mai recent volum al lui Gabriel García Márquez, „N-am venit să ţin un discurs". Per ansamblu, editura a raportat vânzări mai mici decât la Bookfestul din 2010. Nemira a vândut foarte bine „Urzeala Tronurilor", de George R.R. Martin (în ediţie hardcover), iar Editura Trei - noua serie de romane poliţiste şi volumul de poezii al regretatului critic de film Alex. Leo Şerban.

"Bookfest de anul acesta a fost o ediţie bună, suntem mulţumiţi de vânzări."
Ana-Maria Mihalache
director de vânzări al Editurii Adevărul

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite