Cel mai odios criminal în serie român este o femeie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vera Renczi
Vera Renczi

Prima parte a vieţii celei care ocupă primul loc în topul celor mai mari criminali în serie români reprezintă şi azi un mister pentru criminalişti. În fond, nici măcar numele adevărat nu îi este cunoscut, atâta vreme cât în analele criminologiei ea a rămas cunoscută ca Vera Renczi , numele de familie aparţinând celui de-al doilea sau soţ.

Unele surse îi indică drept an al naşterii anul 1903 dar, cel mai probabil, Vera s-a născut la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Bucureşti, în urma legăturii dintre un om de afaceri ungur şi o frumoasă tânără unguroaică ce aparţinea micii nobilimii din România. Copilăria şi-o petrece la Bucureşti, acolo unde rămâne până la vârsta de 13 ani.

Odată cu pierderea mamei, Vera este mutată de tatăl său la Berkerekul Mare, oraş din Serbia, ce la vremea respectivă făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, unde acesta deţinea o mică moşie. Adolescenţa Verei este marcată de lipsa unei prezenţe protectoare masculine (a tatălui) şi numeroase aventuri amoroase, ea ajungând nu o dată, pe prima pagină a ziarelor locale din cauza scandalurilor în care implică de la elevi de liceu până la bancheri şi oameni de afaceri.

Citeşte continuarea pe historia.ro

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite