Cât de mult se temea Hitler de boli. Scrisorile unui medic care i-a tratat vocea: „Dacă e ceva rău, trebuie să ştiu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Un descendent al unuia dintre medicii lui Adolf Hitler a găsit şi făcut publice scrisorile în care se arată cum era tratat liderul nazist pentru problemele vocale. Este vorba de Carl Otto von Eicken, un specialist german în otorinolaringologie care l-a tratat pe Hitler timp de 10 ani, începând din 1935.

Robert Doepgen, stră-strănepotul lui von Eicken, a găsit scrisorile în timp ce cerceta arhivele familiei pentru un proiect şcolar. Medicul a murit în 1960, relatează  Reuters.

Istoricul britanic Richard J. Evans, specialist în istoria germană, a garantat pentru autenticitatea scrisorilor inedite, a precizat publicaţia.

Hitler se temea să nu sufere de boli grave: „Dacă este ceva rău, trebuie neapărat să ştiu", i-a spus Hitler medicului după prima lor consultaţie din mai 1935, potrivit scrisorilor. În plus, liderul nazist acorda o importanţă mare vocii sale, care avea un impact puternic în discursurile prin care atrăgea sprijin pentru regimentul său.

În scrisori este precizat şi faptul că o operaţie de îndepărtare a unui polip a fost amânată până după un discurs, deoarece medicul a recomandat odihnirea vocii după intervenţie.

În plus, medicul von Eicken nu a pus niciodată la îndoială faptul că a tratat un om ale cărui acţiuni au dus la uciderea a milioane de oameni în Holocaust şi în cel de-al Doilea Război Mondial.

Când a fost întrebat de către anchetatorii ruşi după război de ce nu l-a ucis pe Hitler, von Eicken a spus: „Am fost doctorul lui, nu ucigaşul lui".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite