Andrei Marga, despre autorii traduşi în străinătate de ICR: Au existat liste subiective cu anumiţi scriitori

Întrebat în cadrul unei emisiunii de la Realitatea Tv, dacă fosta conducere a avut preferinţe în ceea ce priveşte promovarea autorilor români în străinătate, directorul Institutului Cultural Român, Andrei Marga, a spus că au existat anumite liste. Printre preferaţi s-a numărat şi scriitorul Mircea Cărtărescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Marga a declarat că va promova şi alţi autori şi că într-adevăr fosta conducere a avut preferinţe, printre acestea numărându-se scriitorul Mircea Cărtărescu, dar şi Dan Lungu.

"Scopul Institutului Cultural Român este de a promova cultura română în exterior. Până acum au fost traduse 330 de volume", a spus Marga, care a precizat că într-adevăr se repetă aceleaşi nume.

Directorul ICR a mai spus că ar fi putut fi promovaţi şi Augustin Buzura, D.R. Popescu sau Nicolae Breban şi că şi editurile aveau nişte criterii de selecţie. "Depinde de ceea ce cer editurile străine, însă listele trimise către acestea erau pur subiective", a mai spus Marga, care a precizat că lotul din care un străin putea să-şi selecteze autorii era limitat.

"Era mai sigur să aleagă autori din listele propuse", a precizat Marga, care a menţionat că va promova şi autori care au alte viziuni.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările