Aducem Basarabia Acasă - 26 mai şi 36 123 de semnături

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare duminică numărăm semnăturile iar rezultatul din această săptămână este îmbucurător: 36 123 de semnături până acum pentru Basarabia. Ritmul stabilit este de aproape 10 000 pe săptămână. A trecut greul şi mai e puţin.

Duminică, ziua contabilizărilor, ne-a adus un număr bun pentru o săptămână plină de ploi: peste 9 000 de semnături noi în ultima săptămână, ajungând la cifra totală de 36 123 de semnături strânse până în acest moment.

image

Rezultatele cele mai bune au venit din judeţele unde au fost instalate pentru o perioadă mai lungă corturi de strângere de semnături: Piteşti, Botoşani, Suceava. La fel, creşteri au fost observate în Dâmboviţa şi Vrancea, datorită corturilor instalate în Târgovişte şi Adjud. Situaţia pe judeţe poate fi văzută aici, rugămintea noastră pentru toată lumea din judeţe este să ajute la instalarea de puncte fixe, preferabil corturi, în centrele localităţilor, pentru a spori ritmul colectării semnăturilor. Tot duminică a avut loc prima întâlnire săptămânală cu voluntarii din Bucureşti. Avem circa 250 de persoane care colectează semnături minim 4 ore la unul dintre corturi şi ne bucură că, în ciuda ploii, un număr important dintre aceştia a reuşit să ajungă şi la şedinţă pentru a evalua plusurile şi minusurile din săptămâna trecută şi să planificăm ce facem în săptămâna 27 mai-2 iunie (înscrierile pentru Bucureşti se fac aici). La întâlnire am putut schimba impresii despre oamenii întâlniţi şi am mai rezolvat chestiuni administrative: adeverinţe de voluntar, tricouri, cărţile ,,Basarabia e România”, cafea primită de la un susţinător din Focşani

image

<a href="http://basarabia-acasa.ro/voluntarul-zilei-constantin-antonio-stoica/" rel="bookmark" title="Read Voluntarul zilei: Constantin Antonio Stoica">Voluntarul zilei: Constantin Antonio Stoica</a>

lev în clasa a IX-a, Constantin Antonio Stoica s-a familiarizat cu tematica Basarabiei în urmă cu câţiva ani, după ce a ascultat o piesă de pe compilaţia ,,UNIŢI SUB TRICOLOR”. ,,Nu am ştiut despre ce e vorba, am citit mai multe şi am înţeles la ce se referă mesajul“, ne povesteşte liceanul din Buzău.

Spiritul naţionalist i-a activat şi dorinţa de realizare a Unirii celor două state româneşti, astfel că nu a stat pe gânduri când a trebuit să se implice în acţiuni concrete desfăşurate în vederea îndeplinirii acestui ideal. În prezent, strânge semnături pentru a aduce Basarabia acasă. ,,Atât eu, cât şi celelalte persoane implicate avem o singură aşteptare: să trezim poporul ăsta adormit“, ne spune fără ocol voluntarul nostru.

Solidaritatea cu cei care strigă în stradă ,,UNIRE”, dar şi cu cei care promovează dezideratul Reunificării prin intermediul articolelor, al cărţilor, al expoziţiilor de fotografie, de pictură, al şcolilor de cultură şi afirmare românească sau al cluburilor de lectură îl determină să susţină activ şi constant orice iniţiativă menită să reataşeze cele două maluri ale Prutului aceluiaşi întreg. Constantin Antonio Stoica aduce Basarabia mai aproape de casă în fiecare zi, iar pentru aceasta îl desemnăm ,,voluntarul zilei”.

Mâine poate veni rândul tău! Înscrie-te pe basarabia acasa.ro/voluntari.

image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite