Adrian Nastase si-a primit premiul din mana Regelui Mihai

Lume cu staif a schimbat, luni seara, amabilitati in foaierul Operei Nationale din Bucuresti, la o cupa de sampanie si piscotul aferent. Lame-urile, bijuteriile si blanurile s-au asortat cu ocazia


Lume cu staif a schimbat, luni seara, amabilitati in foaierul Operei Nationale din Bucuresti, la o cupa de sampanie si piscotul aferent. Lame-urile, bijuteriile si blanurile s-au asortat cu ocazia festiva: "Superlativele VIP", distinctii anuale care rasplatesc performanta in cele mai diverse domenii. De la muzica pop-rock (sectiune la care laureatii au fost baietii de la Vama Veche) la teatru si film (categorie la care castigator a fost declarat Stefan Iordache); de la moda (unde a fost rasplatita creatia Lizei Panait) la sport (Adrian Mutu a fost cel caruia i-au revenit laurii) si eleganta (unde a "triumfat" istoricul Neagu Djuvara), prezentele exceptionale din lumea romaneasca de astazi au primit o confirmare sub forma de trofeu din mainile unor colegi de breasla la fel de valorosi. Momentul de maxim suspans al serii a fost anuntarea numelui celui care a primit titlul de "Omul anului". A fost clipa in care o sala intreaga a asistat la o scena memorabila: lui Adrian Nastase, invingatorul anului, premiul i-a fost inmanat de regele Mihai. Consternare generala, mai putin in randurile membrilor PSD, prea entuziasmati de victoria liderului lor pentru a-si mai pune intrebari... Adrian Nastase a marturisit ca este mai impresionat de prezenta fostului suveran pe aceeasi scena decat de premiul in sine, adaugand ca acceptul Regelui Mihai de a-i oferi trofeul este "un semn de normalitate". "Perechea" inedita s-a lansat in declaratii senine despre "drumul inainte", "intalniri ale istoriei cu prezentul", speranta, solidaritate, optimism, mai bine. O fi tabarat spiritul sarbatorilor peste tot romanul, dar alaturarea acestor personaje altundeva decat pe campul de lupta al politicii pare intrucatva desprinsa dintr-o poveste suprarealista. Dar, daca tot credem in Mos Craciun si reni cu nasul rosu, de ce nu ne-am inchipui ca e la fel de posibil un final fericit pentru un basm cu regi si prim-ministri?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: