Adevărul despre "Europa liberă" la standul Adevărul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La standul Editurii Adevărul a avut loc un dublu eveniment, lansarea a două volume în colecţia "Istorii subiective", la care au participat Peter Imre, director general al Adevărul Holding, Richard H. Cummings, Adrian Cioroianu şi Liviu Tofan

Volumul "Securitatea contra Radio Europa Liberă", de Richard H. Cummings, şi "Leapşa pe murite" de Virgil Tănase au fost lansate la standul Editurii Adevărul în cadrul unui dublu eveniment, la care au luat parte personalităţi ale vieţii publice.

Peter Imre, directorul Adevărul Holding, a declarat la începutul evenimentului că e bucuros şi mulţumit că volumul lui Cummings "Securitatea contra Radio Europa Liberă a apărut la Editura Adevărul şi, de asemenea, emoţionat că se află în preajma autorului, "un spion" în carne şi oase.

Richard H. Cummings a mulţumit pentru prilejul care i s-a oferit de a vorbi despre această carte, pe care, conform spuselor lui Liviu Tofan, director al Institutului Român de istorie recentă, a scris-o special pentru publicul din România, cu informaţii focusate pe lucrurile care ne interesează.

Autorul a ţinut să precizeze că el a făcut, de fapt, contraspionaj, slujba lui fiind aceea de a-i proteja oamenii de la Europa Liberă.

"Cartea e un studiu care arată cum răspundea regimul ameninţărilor informaţiilor, mai ales celor care-l puteau distruge. Şi este o lecţie de învăţat şi în lumea de azi. Povestea rămâne vie", a mai spus autorul.

Adrian Cioroianu a vorbit despre interesul pe care prezenţa unui personaj precum Richard H. Cummings îl stârneşte acum, omul care i-a apărat pe cei de la Europa Liberă, instituţia cea mai ameninţată de regimul de la Bucureşti.

Cartea lui Virgil Tănase, "Leapşa pe murite", a fost cel de-a doua lansare, fiind prezentată de Liviu Tofan drept "un roman adevărat", "din categoria viaţa bate filmul". Cartea "e aproape de literatură prin stil, dar nu are nici un strop de ficţiune", a mai spus Liviu Tofan.

"Două contribuţii importante la recuperarea memoriei", aşa cum a numit Liviu Tofan cele două apariţii de la Editura Adevărul, "sunt un demers necesar pentru societatea de azi".

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite