Ştiaţi că romanii au inventat încălzirea centrală? Topul curiozitãţilor despre vechii romani

Ştiaţi că romanii au inventat încălzirea centrală? Topul curiozitãţilor despre vechii romani

Antrenamentul legionarilor intr-o cazarmă

Despre Imperiul Roman şi realizările sale s-au scris mii de cărţi. Ceea ce i-a propulsat în istorie nu este doar curajul lor, ci şi o serie de invenţii şi practici, unele care ne par azi ciudate. Iată o serie de caracteristici ceva mai bizare din lumea romanilor...

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Soldaţii răniţi purtau pe răni pânze de păianjen. Materia lipicioasă ajuta pielea să se regenreze. Îndesarea unor ierburi în bandaj era un alt truc – ajuta la uciderea microbilor.

2 Romanii au inventat încălzirea centrală. Cetăţenii bogaţi beneficiau de astfel de facilităţi, căldura provenind din focuri care ardeau în subteran, întreţinute de sclavi.

3 Romanii au fost primii care au produs cimentul amestecând cenuşă vulcanică, calcar şi apă. Singura problemă este că cimentul trebuia folosit foarte repede pentru că se întărea aproape instantaneu.

4 Încălţările romane aveau ţinte! Asta pentru că soldaţii aveau nevoie de încălţaminte rezistentă pentru a rezista marşului. Tălpile de piele erau prevăzute cu ţinte care să prevină uzarea rapidă.

Continuarea pe Historia.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările