76 de ani de la Pogromul legionar din Bucureşti

76 de ani de la Pogromul legionar din Bucureşti

Imagine din spectacolul Bucuresti 41 Tur-Retur     FOTOGRAFII: TES

Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România organizează ceremoniile religioase iudaice şi evenimentele inaugurale, ştiinţifice şi culturale dedicate Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului şi omagierii celor care au pierit şi care au suferit acum 76 de ani, pe 21-22 ianuarie 1941, în Pogromul din Bucureşti. Totodată, cu acest prilej, Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta în acest weekend spectacolul Bucureşti 41 Tur-Retur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Organizatori sunt Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, Comunitatea Evreilor din Bucureşti, Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România, având ca parteneri Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România – ”Elie Wiesel” şi Teatrul Evreiesc de Stat.

Totodată, cu prilejul comemorării a 76 de ani de la Pogromul de la Bucureşti (21 – 23 ianuarie 1941), Teatrul Evreiesc de Stat va prezenta în acest weekend spectacolul Bucureşti 41 Tur-Retur.

Vor avea loc două reprezentanţii, pe 21 şi 22 ianuarie, începând cu ora 18.00. Spectacolul este unul itinerant: se va juca atât la Teatrul Evreiesc de Stat, cât si la Sinagoga Mare (str. Adamache), unde spectatorii vor fi conduşi de un ghid. Aici va avea loc şi un video-mapping. Scena finală se va desfăşura la sediul Teatrului Evreiesc de Stat.

Bucureşti 41 Tur-Retur va conduce spectatorii prin istoria Bucureştiului anului 1941, le va prilejui  întâlnirea cu personaje precum Nae Ionescu şi Contesa Waldeck, sau Rabinul Guttman şi Mihail Sebastian.

Spectacolul din data de 21 ianuarie este inclus în programul platformei transnaţionale Viitorul Memoriei, care are ca scop Comemorarea Holocaustului în România şi Moldova, prin artă şi media curatoriată. Platforma este iniţiată de Olga Ştefan şi de Asociaţia Quantic, şi este co-finanţat de AFCN. Mai multe detalii despre acest program puteţi afla de pe site-ul oficial sau de pe pagina de Facebook.

Biletele pentru cele două reprezentaţii pot fi achiziţionate online, din reţeaua mySTAGE, sau de la casa de bilete TES (str. Iuliu Barasch, nr. 15).

Programul manifestărilor comemorative organizate în luna ianuarie:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările