47 de ani de la asasinarea lui Robert F. Kennedy

47 de ani de la asasinarea lui Robert F. Kennedy

Robert F. Kennedy. FOTO The Guardian

Robert F. Kennedy a fost asasinat la patru anu şi jumătate de la uciderea fratelui său, preşedintele John Fitzgerald Kennedy, fiind împuşcat în bucătăria unui hotel.

Ştiri pe aceeaşi temă

La patru ani şi jumătate după asasinarea preşedintelui John F. Kennedy, fratele lui mai tânăr, Robert F. Kennedy, senator de New York, îşi lansează candidatura la funcţia de preşedinte. 
 
Robert F. Kennedy, cu toate că intrase târziu în cursa electorală, spera ca mesajul lui anti-război îl va ajuta să fie nominalizat de democraţi drept candidat şi să urmeze linia politică a familiei. 
 
Tânărul Kennedy era considerat de o parte a simpatizanţilor democraţi succesorul fratelui său şi credeau că avea şanse să unească iar Partidul Democrat, care se era dezbinat din cauza problemelor legate de războiul din Vietnam şi de drepturile civile. 
 
În noaptea de 5 spre 6 iunie 1968, Kennedy a fost împuşcat la trecerea sa prin bucătăria hotelului Ambassador, decedând la clinica medicală Good Samaritan Hospital, 26 de ore după aceea. 
 
Sirhan Sirhan, un palestinian, a fost condamnat de uciderea lui Kennedy, slujind o sentinţă pe viaţă în închisoare.
 
Atentatul şi împuşcăturile au fost înregistrate audio de către un jurnalist, iar momentele ulterioare împuşcăturilor au fost filmate, ceea ce a alimentat o teorie a conspiraţiei cum că palestinianului i-a fost înscenată această crimă.Fotograful american Bill Eppridge, a fost cel care a surprins, pentru revista Life, asasinarea senatorului Robert Kennedy, 
 
Robert Kennedy, care avea 42 de ani, urma să fie, potrivit specialiştilor, următorul preşedinte al Statelor Unite. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: