„Ziua în care avem timp”. Cititorii de la Gaudeamus sunt provocaţi să renunţe la dispozitivele electronice pentru o zi

„Ziua în care avem timp”. Cititorii de la Gaudeamus sunt provocaţi să renunţe la dispozitivele electronice pentru o zi

Campania „Ziua în care avem timp” are ca scop renunţarea pentru o zi, la dispozitivele electronice

Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărţi şi produse educative, aduce la Gaudeamus, o campanie inedită de promovare a lecturiişi dezbatere, printr-o tombolă şi o dezbatere cu tema „Copilăria şi noile oferte de divertisment: între digital, carte şi joacă în aer liber” .

Ştiri pe aceeaşi temă

Editura Gama le propune cititorilor prezenţi la Gaudeamus (14-18 noiembrie) o campanie inedită de promovare a lecturii şi jocului: alegerea unei zile în care suntem provocaţi să renunţăm la dispozitivele electronice.

Derulată sub sloganul „Ziua în care avem timp”, campania debutează la ediţia din acest an a târgului de carte Gaudeamus cu o dezbatere, duminică, 18 noiembrie, ora 13.30, la Sala Cupola din cadrul Romexpo, şi o tombolă, anunţă organizatorii. 

Dezbaterea, având tema „Copilăria şi noile oferte de divertisment: între digital, carte şi joacă în aer liber”, reuneşte nume cunoscute din sfera educaţiei şi parentingului, precum: Mirela Retegan – autoare, creatoarea fenomenului Gaşca Zurli, Dana Papadima – director educaţional Avenor College, Daria, prietenă cu cărţile – booktuber de succes, Mircea Toma – coordonator de programe educaţionale, jurnalist, Diana Mocanu – directoarea generală a Editurii Gama. Gazda dezbaterii va fi Daniela Palade Teodorescu, autoare, redactor-şef al revistei Cariere.

În contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spaţiul copilăriei, oraganizatorii au plănuit un dialog sincer despre relaţia copiilor noştri cu multitudinea dispozitivelor electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează încă din primii ani de viaţă şi care le dă, însă, atât de mult de gândit părinţilor şi dascălilor. Un dialog despre dreapta măsură în educaţia copilului, despre noi metode de parenting şi despre nevoile şi dorinţele celor mici.

„Considerăm că tema dezbaterii de la Gaudeamus este una importantă şi, împreună cu invitaţii noştri – voci cunoscute în domeniul cărţilor şi al parentingului –, ne dorim să venim cu soluţii viabile pentru părinţi şi copii”, a declarat Diana Mocanu, directoarea generală a Editurii Gama, iniţiatoarea acestei campanii.

La finalul dezbaterii, iniţiatorii proiectului vor vorbi şi despre „Ziua în care avem timp”, plănuită a fi sărbătorită pe data de 2 decembrie. O zi în care suntem provocaţi să renunţăm la dispozitivele electronice, petrecând timp în compania cărţilor sau a jocurilor educative. Tot cei care aleg să celebreze această zi au şansa de a câştiga o excursie la munte în familie, la începutul lui 2019. Tot ceea ce trebuie să facă cei care doresc să se încrie în competiţie este să încarce pe Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama. Ulterior, prin tragere la sorţi live pe Facebook, va fi ales un câştigător care va fi recompensat cu un pachet consistent de cărţi din oferta Editurii Gama.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările