Volumul „Singurătate şi destin“  de Cioran, prezentat la Madrid de Noaptea Cărţilor Deschise

Volumul „Singurătate şi destin“  de Cioran, prezentat la Madrid de Noaptea Cărţilor Deschise

Cioran va fi prezentat la Madrid de Noaptea Cărţilor Deschise

Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român participă cu prezentarea traducerii volumului „Singurătate şi destin“ de Emil Cioran, la sediul său, pe 26 aprilie, la activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Cărţii, ce se celebrează la Madrid sub titlul „La Noche de los libros“.

Pasionaţii de literatură din întreaga lume sărbătoresc astăzi Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor.

Ziua mondială a cărţii şi a dreptului de autor este sărbătorită pe 23 aprilie în fiecare an, începând din 1996, la iniţiativa UNESCO, iar anul acesta, la Madrid, are loc cea de-a 14-a ediţie a Nopţii cărţilor. Reprezentanţa de la Madrid a Institutului Cultural Român participă cu prezentarea traducerii volumului „Singurătate şi destin“ de Emil Cioran, la sediul său, pe 26 aprilie 2019, la activităţile dedicate Zilei Internaţionale a Cărţii, ce se celebrează la Madrid sub titlul „La Noche de los libros“. Evenimentul are loc la ora 19.00, la sediul ICR Madrid . La eveniment vor participa  Christian Santacroce, traducătorul volumului, Pablo Javier Pérez López, doctor în filozofie, editorul Alejandro Hermida şi hispanista Ioana Zlotescu.

În România, Editura Litera şi Primăria Capitalei prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, marchează această zi prin evenimentul Noaptea Cărţilor Deschise. Alături de prieteni ai cărţilor, copii, studenţi, părinţi, bunici, acest eveniment a devenit un adevărat manifest pro-cultură ale cărui ecouri au depăşit graniţele ţării – o realizare importantă pentru România, ţară pe care statisticile europene încă o plasează la coada listei la capitolul obişnuinţelor de lectură.

Marţi, de la ora 19.00 până la miezul nopţii, Arcul de Triumf, simbolul victoriei şi al independenţei în România, îşi deschide porţile şi devine gazda extraordinară a cărţilor şi a cititorilor. Este o ocazie unică de a descoperi acest monument-simbol deschis special pentru public cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, amenajat cu spaţii inedite de lectură, biblioteci, cărţi pentru toate vârstele şi zone multimedia de informare culturală. Mai multe surprize literare îi întâmpină pe cei care aleg să celebreze cartea în comunitatea extraordinară Noaptea Cărţilor Deschise.

De la ora 20.00, un spectacol de video mapping va transforma exteriorul Arcului de Triumf într-o imensă bibliotecă virtuală. Având cartea, arta şi istoria locului drept teme centrale, această animaţie modernă cu efecte tridimensionale inedite şi dinamice, va deschide iubitorilor de carte un univers fantastic de cunoaştere. Opere celebre ale omenirii, cărţi rare sau noutăţi, cele mai frumoase biblioteci de pretutindeni, toate vor fi îmbinate într-o magie interactivă de culoare, lumină şi sunet. Ilustraţia evenimentului este realizată de Mura.

Biletul de intrare este, de asemenea, unul simbolic, iar participanţii la eveniment vor aduce o carte din propria bibliotecă. Ulterior, toate cărţile strânse de la cititori vor fi selectate şi donate în comunităţi defavorizate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: