Volumul „Anne Frank trădată” de Gerard Kremer prezintă un alt suspect în cazul trădării familiei Frank

Volumul „Anne Frank trădată” de Gerard Kremer prezintă un alt suspect în cazul trădării familiei Frank

Editura Rao prezintă volumul „Anne Frank trădată” de Gerard Kremer, în contextul apariţiei după 77 de ani a unui alt suspect de trădarea familiei Frank. Ştirea a făcut înconjurul lumii şi a fost prezentată de BBC, CNN şi Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Misterul despre cum familia Frank a fost găsită în anexa secretă dintr-o clădire din Amsterdam în august 1944 nu a fost încă dezvăluit de vreo investigaţie formală şi continuă să îi macine pe istorici.
 
Gerard Kremer Jr. şi soţia lui Toon află din mai multe conversaţii purtate cu Kremer Sr. că Ans van Dijk era la acea vreme o foarte posibilă suspectă în cazul trădării familiei Frank. Kremer dezvăluie acest mister după 75 de ani, în urma cercetărilor, interviurilor şi numeroaselor conversaţii pe care le-a avut cu tatăl său şi alţi martori.
 
Gerard Kremer este fiul unui membru al rezistenţei olandeze, Kremer Sr., care a murit în 1978. Acesta a fost îngrijitorul unei clădiri de birouri din spatele Prinsengracht din Westermarkt din Amsterdam, în care două etaje au fost preluate de autorităţile germane şi de organizaţia nazistă olandeză NSB, în timpul ocupaţiei Olandei.
 
Săptămâna aceasta, o investigaţie condusă de un fost agent FBI referitoare la persoana care a denunţat-o pe adolescenta Anne Frank şi pe familia ei naziştilor a identificat drept suspect principal un notar evreu, care ar fi făcut-o pentru a-şi salva propria familie. Arnold Van den Bergh ar fi putut dezvălui unde se ascundea Frank la Amsterdam pentru a-şi salva familia, potrivit unui investigaţii despre cazul judiciar neelucidat care a durat mai mult de şase ani şi ale cărui rezultate au fost detaliate în cartea „La trahison d'Anne Frank” de autoarea canadiană Rosemary Sullivan. Istoricii sunt însă sceptici cu privire la această descoperire. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările