VIDEO Trilogia Ceauşescu. „Fiul Poporului“, cel de-al doilea volum, lansat la Editura Adevărul

VIDEO Trilogia Ceauşescu. „Fiul Poporului“, cel de-al doilea volum, lansat la Editura Adevărul

Cel de-al doilea volum al trilogiei „Viaţa lui Ceauşescu“, redactat de istoricii Cristina Diac, Florin-Răzvan Mihai şi Ilarion Ţiu, coordonaţi de Lavinia Betea, a fost lansat în această seară, la standul Editurii Adevărul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul volum din această serie, numit „Ucenicul Partidului”, a fost lansat în 2012, tot la Editura Adevărul şi a prezentat copilăria şi tinereţea, credinţele, închisorile şi faptele lui Nicolae Ceauşescu până în momentul intrării sale în conclavul Biroului Politic. „Fiul Poporului“ propune cititorului argumentaţia statutului său de personaj emblematic al secolului XX. 
 
„Am încercat să răspundem întrebării: cine este Nicolae Ceauşescu? Nu este deloc o întrebare uşoară. Acest personaj încă bântuie memoria colectivă, la 24 de ani de la moartea lui, un om care deţine puterea absolută din România, care ajunge în câteva zile să fie părăsit chiar şi de către gărzile sale. Nu întâmplător că intenţia de a scrie o biografie a lui Ceauşescu a apărut în presă. O instituţie media este mult mai sensibilă, mai cuplată la actualitate, este mai apropiată de oameni decât un institut de cercetare“, a explicat Lavinia Betea. 
 
„Doamna Betea şi colaboratorii dumneai nu se numără în marea masă care defineşte românul neterminat. Asta e boala noastră, ca popor – începem multe şi ne pierdem pe drum, nu finalizăm. Primul volum m-a cucerit total şi-mi dau seama că n-am greşit deloc în a renunţa la a mai scrie eu o biografie a lui Ceauşescu. Când a apărut biografia doamnei Betea, mi-am zis că n-am cum şi nici de ce să concurez cu o asemenea lucrare, pentru că are argumente, are atu-uri de om care ştie să umble cu arhivele în mod incontestabil“, a apreciat Grigore Cartianu, la lansarea volumului „Fiul Poporului“. 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: