VIDEO Ghidul "Thailanda" va apărea vineri, cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei

Ghidul Thailanda, al 16-lea din colecţia National Geographic Traveler, va apărea vineri, 25 iunie, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 13,99 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În paginile lui veţi găsi informaţii despre atracţiile din capitala ţării, Bangkok, dar şi din cele mai importante regiuni istorice ale ţării. Zonele din vestul şi din nordul capitalei oferă o mulţime de locuri pline de cultură, istorie şi frumuseţi naturale ce-ţi vor ocupa tot timpul. Locuri precum Ayutthaya, vechea capitală a Thailandei, cu adevărat magnifică, uriaşa Phra Pathom Chedi, din Nakhon Pathom, şi provincia Kanchanaburi, frumoasă şi de neuitat, sunt puncte turistice consacrate pentru o excursie în Thailanda.

Ţara este renumită pentru bucătăria specială şi pentru templele maiestuoase, iar varietatea de experienţe pe care o oferă această ţară uimeşte vizitatorii care ajung aici pentru prima dată. Dacă nu aveţi la dispoziţie decât o săptămână pentru o vacanţă aici, puteţi aloca două zile Bangkokului, urmând ca în alte patru să descoperiţi cultura şi frumuseţile naturale ale nordului sau întinderea de insule din sud.

Volumul Thailanda, care apare în 25 iunie, are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Thailandei, dar şi cu sfaturi de călătorie. Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Egipt, Noua Zeelandă şi Australia.

Mai citiţi şi:

Thailanda, din nou în preferinţele turiştilor

Cambodgia, ţara care renaşte

Thailanda este mai cunoscută drept „ţara zâmbetelor“, cu trimitere la spiritul localnicilor, decât Prathet Thai, supranumele ce-i omagiază independenţa.

Spre deosebire de celelalte ţări din sud-estul Asiei, Thailanda nu a fost niciodată colonizată. Nu au existat aici nici războaie civile, nici conflicte rasiale. Această realizare remarcabilă într-o parte a lumii atât de agitată este sărbătorită chiar prin numele ţării: Thailanda sau Prathet Thai, adică „ţara celor liberi".

Faptul că zona a scăpat mult timp de dominaţia puterilor străine se reflectă în felul de a fi al thailandezilor. Turiştii vor găsi în această ţară oameni mândri şi independenţi, pe care unii îi pot percepe şi ca fiind comozi şi amatori de distracţii, pentru că sunt tot timpul zâmbitori.

Oraşul contrastelor

„Lupta" pe care o dau zilnic pentru a-şi menţine unicitatea şi identitatea în faţa puternicei influenţe occidentale este evidentă în cel mai mare oraş al ţării, Bangkok, o metropolă cu 8 milioane de locuitori. Aici, Estul nu întâlneşte doar Vestul, ci se lovesc pur şi simplu într-o explozie de amploare. Blocaje rutiere, aglomerări, zgârie-nori, viaţa de noapte pulsând la lumina neonului, consum fără limite în malluri gigantice, oameni în pas cu moda, dar şi străzi cu femei uşoare. Bangkokul îi impresionează pe vizitatori prin haosul său controlat. Măreţia şi arhitectura thailandeză ornamentată în mod excesiv se reflectă în templele budiste.

Ceva mai încolo se ridică strălucitorii zgârie-nori. O plimbare cu trenul Sky dezvăluie vederii parcurile şi luxuriantele grădini tropicale. Principalul curs de apă, râul Chao Phraya, ascunde o parte liniştită a oraşului. Se poate „explora" fie cu transportul public pe apă, fie cu o cursă specială.

Puteţi găsi toate atracţiile din Bangkok şi din celelalte zone turistice ale ţării în volumul Thailanda, al 16-lea din colecţia National Geographic Traveler. Ghidul are 400 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Thailandei şi costă 13,99 lei.


Călătoreşte cu „Adevărul"

Ghidurile din colecţia National Geographic Traveler vă prezintă unele dintre cele mai atractive destinaţii turistice ale momentului, tipărite în condiţii grafice de excepţie. Volumul care apare la 18 iunie are 270 de pagini cu informaţii despre istoria şi cultura Vietnamului şi cu sfaturi de călătorie.

Următoarele destinaţii care vor fi oferite în colecţia National Geographic Traveler sunt Thailanda, Egipt şi Noua Zeelandă.


Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la: www.adevarul.ro/abonamente/adevarul

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca"la 7488 pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Pentru sesizări sau informaţii suplimentare contactaţi-ne la: biblioteca@adevarul.ro; carte@adevarul.ro; reclamatii@adevarul.ro sau la tel: 021 407 76 38; 021 407 76 51.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările