„Viaţa începe vineri“, pentru Ioana Pârvulescu, în Polonia

„Viaţa începe vineri“, pentru Ioana Pârvulescu, în Polonia

Ioana Pârvulescu, în studioul Adevărul Live     FOTO: Eduard Enea

Institutul Cultural Român de la Varşovia promovează în Polonia un nou volum românesc, „Viaţa începe vineri“, semnat de Ioana Pârvulescu, apărut în toamna acestui an la Editura Universităţii Jagellone de la Cracovia. Traducerea în limba polonă le aparţine lui Tomasz Klimkowski şi Karolinei Brykner.

Ştiri pe aceeaşi temă

La invitaţia Institutului Cultural Român de la Varşovia, Ioana Pârvulescu se va afla în Polonia, în perioada 7-9 decembrie, pentru a participa la întâlnirile cu publicul polonez de la Varşovia şi Poznań. Lansarea varşoviană va fi găzduită, în data de 7 decembrie, de Reprezentanţa Comisiei Europene, avându-l ca moderator pe cunoscutul jurnalist cultural, Michał Nogaś. În 8 decembrie, scriitoarea româncă şi traducătorii cărţii vor fi prezenţi la Poznań, la librăria Zemsta, iar moderatorul întânirii va fi poetul şi redactorul Dariusz Sośnicki.

Ioana Pârvulescu predă literatură română modernă la Facultatea de Litere din Bucureşti. A fost timp de 18 ani redactor la România literară, unde a scris săptămânal. La Editura Humanitas a iniţiat şi coordonat colecţia „Cartea de pe noptieră“. În 2013, volumul Viaţa începe vineri a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură.

Bestseller la Gaudeamus 2016, „Inocenţii“ e al treilea roman publicat de Ioana Pârvulescu, după „Viaţa începe vineri“ (2009) şi „Viitorul începe luni“ (2012). „Viaţa începe vineri“ a obţinut Premiul Uniunii Europene pentru Literatură; romanul este tradus în peste zece limbi europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările