Un profesor britanic a realizat un volum cu cele mai uimitoare biblioteci din lume

Un profesor britanic a realizat un volum cu cele mai
uimitoare biblioteci din lume

Biblioteca Palatului Mafra din Portugalia. FOTO: Daily Mail

Cele mai uimitoare biblioteci din lume, care adăpostesc sute de mii de volume, şi-au găsit locul într-o carte. Prima istorie completă a clădirilor dedicată bibliotecilor a fost scrisă de profesorul britanic James Campbell, de la Universitatea Cambridge, scrie Daily Mail.

Ştiri pe aceeaşi temă

Volumul, intitulat simplu „Biblioteca“ a fost realizat în urma numeroaselor vizite pe care James Campbell le-a făcut de-a lungul vieţii sale. Acesta a reusit să ajungă în peste 80 de biblioteci istorice, din peste 20 de ţări din întreaga lume.

Fotografiile fabuloase arată cât de multă atenţie şi lux erau dispuşi oamenii să aloce acestor locuri, în nişte perioade ale istoriei unde cunoaşterea era o putere.

Cartea profesorului britanic, de 320 de pagini, este rezultatul a cinci ani de muncă minuţioasă în domeniul arhitecturii, prezentând în paginile sale biblioteci de la cele mai mari din lume, precum cea a Congresului Statelor Unite, şi până la cea mai mică - biblioteca medievală din Sala Treimii, din Cambridge.

Una dintre cele mai vechi biblioteci din lume, prezentată în carte, este Malatestina, din Cesana, Italia, bibliotecă ce datează din anul 1452.

„Bibliotecile publice sunt astăzi în pericol, iar toată lumea discută dacă aceaste timpuri ar putea fi ultimele pentru ele. Personal, eu le iubesc şi am vrut să arăt tuturor istoria uimitoare pe care au“, a spus profesorul britanic James Campbell. 

Biblioteca Joanina din Portugalia.  FOTO: Daily Mail

Imagini din aceeasi galerie
  • Biblioteca Joanina din Portugalia.  FOTO: Daily Mail
  • Biblioteca Admont Abbe din Austria. FOTO: Daily Mail
  • Biblioteca George Peabody din Statele Unite ale Americii. FOTO: Daily Mail
  • Biblioetca Codrington, Oxford. FOTO: Daily Mail 
  • Biblioteca Palatului Mafra, Portugalia.  FOTO: Daily Mail
  • Biblioteca Templul Haeinsa din Coreea de Sud. FOTO: Daily Mail
  • Biblioteca Nationala din Beijing, China. FOTO: Daily Mail
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările