Umbra lui Iohannis. La Bookfest

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să evite problemele întâmpinate la precedenta lansare din noiembrie 2014, când mii de oameni s-au înghesuit pentru un autograf de la preşedintele Iohannis, la Bookfest, anul acesta, editorii au luat măsuri speciale, atât de pază cât şi de organizare a spaţiului. La fel şi presa, care s-a mobilizat mai eficient. Şi totuşi, preşedintele nu a mai avut nici pe departe succesul precedent.

Anunţată pentru sâmbătă, ora 15.00, lansarea cărţii "Primul pas" a fost, fără îndoială, evenimentul zilei la Bookfest. Pregătirile erau în toi încă de la ora prânzului, iar trei echipaje ale Jandarmeriei au fost trimise în prealabil la faţa locului. Bodyguarzi ai unei firme de pază au luat în primire obiectivul, la fel şi ofiţerii SPP. 

Punctual, preşedintele Klaus Iohannis a venit la întâlnirea cu cititorii, de data aceasta însoţit de Prima Doamnă, Carmen. Spre deosebire de ediţia precedentă a evenimentului, când 4.000 de oameni au stat ore în şir la coadă pentru o semnătură prezidenţială, de data aceasta l-au aşteptat doar câteva sute de admiratori. Discursul preşedintelui a fost scurt, mulţumind celor şase milioane de alegători, dar şi soţiei sale, care a suportat campania electorală cu stoicism.

Şi totuşi, îmbulzeala fanilor a fost înlocuită de o coadă de 3-400 de doritori de autografe. Printre ei, prezentatoarea TV Alessandra Stoicescu şi actriţa Daniela Nane. Ex-vedeta Antenei 1 a preferat să îşi folosească statutul de persoană publică, numărându-se printre primii posesori de autograf iohanniscian.

Alessandra Stoicescu, autograf de la preşedintele Iohannis

Nu ştiu dacă Mercur retrograd, căldura de afară sau lipsa unor poziţii clare şi ferme ale preşedintelui au dus la acest interes scăzut din partea publicului. Cert este însă că valul de entuziasm al primei lansări a rămas o amintire, la fel cum şi interesul lui Iohannis a fost direct proporţional cu al publicului său de azi: după aproximativ o oră, preşedintele s-a ridicat de la masă, lăsând de această dată mai mulţi fani neautografiaţi. Nu a mai stat, ca data trecută, "până la ultimul om care vrea autograf de la preşedintele ţării", până dincolo de încheierea programului Romexpo. La ieşire, Iohannis nu a mai acordat nicio declaraţie, mulţumindu-se doar să salute oamenii pe drumul spre maşină.

Tot ce pot să sper este că de data aceasta, furaţi de succesul primei cărţi, editorii să nu fi îndrăznit un tiraj uriaş. Ar fi păcat de atâţia copaci tăiaţi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite