Ultima parte a filmului „Iisus din Nazareth“ se distribuie cu „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei

Ultima parte a filmului „Iisus din Nazareth“ se distribuie cu „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei

Imagine din filmul „Iisus din Nazareth“

Ultima parte a filmului „Iisus din Nazareth“,de Franco Zeffirelli, se distribuie vineri cu „Adevărul“, la preţul de 11,99 lei. Cu Robert Powell în rolul carierei sale, „Iisus din Nazareth“ este cel mai cunoscut film pe această temă din istoria cinematografiei. DVD-ul încheie seria „Filme de Paşte“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miniserialul „Iisus din Nazareth", produs pentru televiziune, cu o durată de mai bine de şase ore, îi mai are în distribuţie pe actorii Laurence Olivier, Anthony Quinn, Christopher Plummer, Claudia Cardinale, Michael York, Anne Bancroft, Olivia Hussey, Peter Ustinov. Iniţial, Franco Zeffirelli îi luase în calcul pe actorii Dustin Hoffman şi Al Pacino pentru rolul lui Iisus, iar lui Robert Powell îi repartizase rolul lui Iuda. Şi lui Peter O'Toole îi propusese rolul lui Iuda, însă actorul a renunţat să joace această partitură, pentru că era bolnav. Mariei Schneider îi fusese oferit rolul Fecioarei Maria, dar şi actriţa a declinat oferta. 

INTRĂ AICI ÎN MAGAZINUL ONLINE AL ADEVARUL

Un regizor respectat

În filmul lui Zeffirelli, rolul lui Iuda este jucat de Ian McShane, iar rolul Fecioarei Maria este interpretat de Olivia Hussey. Într-un interviu acordat pentru „Adevărul literar şi artistic", în 2002, Robert Powell a recunoscut că nu avea o credinţă conturată în momentul în care a jucat apăsătorul rol al Mântuitorului. „Un actor e doar un instrument, dar, vorbind despre a interpreta acest rol, ar fi fost mult mai dificil pentru cineva foarte implicat în creştinism, obiectivitatea lui ar fi avut de suferit", a spus Powell.

„Personajul te domină, astfel că abordarea ar trebui să fie mai curând obiectivă, decât subiectivă. Iisus nu a preluat controlul asupra vieţii mele, altfel aş fi înnebunit". Unul dintre cei mai respectaţi regizori de teatru şi film din lume, italianul Franco Zeffirelli a devenit celebru în anii '60, când a debutat cu „Îmblânzirea scorpiei", în care au jucat Richard Burton şi Elizabeth Taylor.

Filmul său din 1968, „Romeo şi Julieta", a fost nominalizat la Oscar la mai multe categorii, printre care cel mai bun film şi cel mai bun regizor, şi a câştigat premiile pentru costume şi imagine. Zeffirelli a mai regizat, printre altele, „The Champ" (1979) cu Jon Voight şi Faye Dunaway, „Hamlet" (1990) cu Mel Gibson, Alan Bates şi Glenn Close, „Callas Forever" (2002), cu Fanny Ardant.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările