„Superscrieri: Drumul generaţiei noastre”, povestea presei ultimelor decenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 30 septembrie 2015, la ora 19.00, la Art Yourself Gallery (Clucerului 88) va avea loc lansarea volumului „Superscrieri: Drumul generaţiei noastre”, însoţită de Expoziţia de ciorne ale autorilor. Evenimentul, organizat de Fundaţia Friends for friends, pune în lumină unii dintre cei mai valoroşi jurnalişti ai prezentului.

În antologie cititorii vor descoperi 24 de texte de non-ficţiune semnate de 22 de autori din România, unele dintre ele fiind publicate pentru prima oară în print. Cele mai bune dintre materialele recompensate cu Premiul I sau cu distincţia Superscrierea Anului în perioada 2011-2014 la Premiile Superscrieri se regăsesc în volum, care va fi disponibil în librăriile Cărtureşti şi Humanitas. Încasările din vânzări vor fi redistribuite către un premiu special la următoarea ediţie a Premiilor Superscrieri, în 2016.

Cei 22 de autori prezenţi în carte sunt: Attila Biro, Radu Ciorniciuc, Ioana Cîrlig, Andrei Crăciun, Cristian Delcea, Laurenţiu Diaconu-Colintineanu, Iulian Enache, Lorena Lupu, Sintia Radu, Luiza Vasiliu, Teodora Neagu, Ştefan Mako, Oana Sandu, Elena Stancu, Philip Ó Ceallaigh, Vlad Stoicescu, Mihnea Măruţă, Tea Teodorescu, Ani Sandu, Anca Simina, Vlad Ursulean şi Lina Vdovîi.

Beatrice Weber, preşedinte executiv al Fundaţiei Friends for Friends, mărturiseşte că această carte este un vis împlinit.

 „Ni se împlineşte un vis: ieşim, cu această carte, din rândurile comunităţii Superscrieri, cea pe care am coagulat-o şi am crescut-o în ultimii patru ani. Prin cartea «Superscrieri» ajungem acum la publicul larg. Ce ne-am dori foarte tare este ca antologia aceasta să-i tragă de mânecă pe oamenii care intră în librării şi să le spună cam aşa: «Nu vrei şi tu să citeşti non-ficţiuni româneşti bune, care-ţi vorbesc despre realitatea în care trăieşti? Am adunat 24 în volumul ăsta doar pentru tine.» Cartea «Superscrieri» este, în definitiv, felul nostru de a arăta scepticilor că încă mai sunt, în România, jurnalişti care fac treabă bună. Căutaţi-o în librării, veţi găsi în ea 22 de astfel de premianţi”.

Expoziţia de ciorne, ai cărei curatori sunt Alina Bucur şi Ioana Mîţu, este o readaptare a proietului Ciorne 2.0 – Cum devin ideile realitate? din 2013 şi cuprinde schiţele, ciornele şi materialele care i-au inspirat pe jurnalişti pentru realizarea materialelor incluse în volum.

Cultură



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite