Strada de C'Arte legalizează traficul de cultură

Strada de C'Arte legalizează traficul de cultură

Festivalul Strada de C'Arte, ajuns la cea de-a patra ediţie, se va desfăşura între 23 şi 27 septembrie, în zona statuii ecvestre a Regelui Carol I din Bucureşti, unde, timp de cinci zile vor avea loc diverse evenimente, de la concerte la proiecţii de film.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un târg de carte inedit, concerte, momente de teatru, proiecţii de film, ateliere pentru copii şi mult alte surprize sunt reunite sub genericul Străzii de C'Arte, care se va desfăşura în perioada 23-27 septembrie, în zona din jurul statuii ecvestre a Regelui Carol I.

Sub sloganul „Legalizăm traficul de cultură”, târgul de carte aduce laolaltă 14 expozanţi, în rândul cărora intră cele mai importante edituri şi librării, strada copiilor, cu ateliere de pictură, modelaj, expoziţii, concerte live de jazz, recitaluri de poezie, spectacole de teatru şi tururi ghidate în Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (BCU), care se vor face zilnic, între orele 19.00 şi 20.00, se arată într-un comunicat de presă.

Cine va trece pe Strada de C'Arte se va întâlni zilnic şi cu statuile vivante de la Teatrul Masca şi, de asemenea, va putea vizita expoziţiile „Lucian Blaga: 135 ani de la naştere”, „Opera cărturărească şi tipografică a Sf. Ierarh Grigorie Dascălu”, „3”, de fotograful Cristian Tudose, amplasate în incinta bibliotecii, dar şi „Loc şi Vis”, de Constantin Flondor, care se va desfăşura la Galeria Galateca.

Între evenimentele din programul festivalului se află o dezbatere cu titlul „Lucian Blaga: 135 ani de la naştere”, care îl are ca invitat special pe academicianul Eugen Simion şi care va avea loc în a doua zi a Străzii de C'Arte, pe 25 septembrie, începând cu ora 13.00.

Unul dintre filmele care vor fi proiectate în cadrul Străzii de C'Arte, în aula bibliotecii, este „Omagiu Romei” (2009, documentar), de Franco Zeffirelli, care va putea fi urmărit pe 26 septembrie, de la ora 19.30. În aceeaşi seară, de la ora 20.00, este programat un recital de poezie şi jazz, cu Ioan Es Pop, Eugen Suciu şi Mircea Tiberian.

Evenimentul care va încheia festivalul Strada de C'Arte este proiecţia filmului „Un scaun potrivit pentru un înger/ A chair fit for an angel” (2013, Canada/ Finlanda, documentar), de Raymond St-Jean, care va avea loc pe 27 septembrie, de la ora 12.00.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările