Standul României, pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Salonul Cărţii de la Paris FOTO

Standul României, pe
primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Salonul Cărţii de la Paris FOTO

Standul României la Salonul Cărţii de la Paris apare pe primul loc în top 5 cele mai reuşite standuri

Luni, în ultima zi a Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 24-27 martie, standul României a fost inclus pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Livre Paris 2017, în clasamentul realizat de actualitte.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, în ultima zi a Salonului Cărţii de la Paris, desfăşurat în perioada 24-27 martie 2017, standul României a fost inclus, pe primul loc în topul celor mai frumoase standuri de la Livre Paris 2017, în clasamentul realizat de actualitte.com

 “Standul României ne captează întotdeauna atenţia. Ambianţă de artă contemporană este dată de oglinzi şi de o instalaţie de neaone, dar luminile sunt atenuate pentru a nu intimida publicul”, scrie actualitte.com. 

Arhitectura, designul şi conceptul grafic îi aparţin arhitectului Răzvan Luscov, care a realizat şi anul trecut standul României organizat de ICR la Livre Paris. Standul care se întinde pe o suprafaţă de 70 m2 este elegant, aerisit, peretele din spate fiind conceput din oglinzi care multiplică şi în care se reflectă cititorii şi cărţile. Pe oglinzi sunt scrise cu roşu unele dintre cele mai importante nume ale scriitorilor şi artiştilor români clasici şi contemporani care au asimilat cultura franceză, printre care Constantin Brâncuşi, Emil Cioran, Eugen Ionescu, Mircea Eliade, George Enescu, Benjamin Fondane, Dumitru Ţepeneag, Matei Vişniec, Basarab Nicolescu, George Banu. Deasupra standului neoane luminate se întretaie în diagonale, în acord cu tema participării româneşti de anul acesta la Livre Paris: Diagonales et confluences franco-roumaines/ Diagonale şi confluenţe franco-române.

Standul României de la Salonul Cărţii de la Paris a fost poziţionat într-un loc de maximă vizibilitate, alături de Maroc, ţara invitată de onoare la Livre Paris în 2017.

La standul de ţară al României au fost expuse volume apărute la 30 de edituri româneşti, precum şi traduceri din autori români publicate cu sprijinul Centrului Naţional al Cărţii din cadrul ICR.

Aflat la cea de-a 37-a ediţie, Salonul Cărţii de la Parisa fost creat în 1981. În 2016 Salon du Livre a devenit Livre Paris, dedicat profesioniştilor din domeniul editorial - editori, agenţi literari, distribuitori şi vânzători de carte din Franţa şi din lume, deschis totodată publicului larg. Cu un total de 1.200 de exupozanţi din peste 50 de ţări, cu 3.000 de autori prezenţi la peste 800 evenimente şi un număr estimat de 150.000 de vizitatori, salonul se bucură de o maximă vizibilitate în media franceze.

Programul evenimentelor de la standul României de pe 27 martie 2017

Diagonales et confluences franco-roumaines

27 martie 2017

11.00- 12.00, Standul României, J86

Masă rotundă: (À) l'ecole des traducteurs

Moderator: Bogdan Ghiu

Invitaţi: Radu Boroianu, Rosie Pinhas-Delpuech, Marie Vrinat-Nikolov, Santiago Artozqui

14.00- 15.00, Standul României, J86

Întâlnire între editori români şi francezi

Moderator: Cosmin Perţa

Călin Vlasie (Editura Paralela 45), Laura Albulescu (Editura Art) şi Jérôme Carrassou (Editura Non Lieu), Marie Trébaol et Dorothy Aubert (Editura Belleville)

Organizatori: Institutul Cultural Român, Centrul Naţional al Cărţii, Institutul Cultural Român Paris

Parteneri:

Teatrul Naţional din Bucureşti, Radio România şi Librăria „Libris” Braşov.

FOTO Mihai Cratofil / ICR 

Imagini din aceeasi galerie
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
 • FOTO Mihai Cratofil / ICR 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările