Seria „Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare în româneşte

Seria „Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare în româneşte

Imagine din filmul „Cum să-ţi dresezi dragonul“

„Cum să-ţi dresezi dragonul“, de Cressida Cowell, apare la editura Nemi de carte pentru copii începând cu această primăvară. Seria a început în 2003, iar ultima carte publicată e din 2015. Romanul care începe povestea lui Sughiţ şi a dragonului său ştirb se recomandă copiilor de peste 7 ani, comunică editura Nemira.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un adevărat fenomen de popularitate printre copii şi părinţi, deopotrivă, vândute în peste 7 milioane de exemplare în toată lumea, cărţile din serie au fost ecranizate în două filme artistice şi un serial de desene animate produs de DreamWorks. În 2019 o să apară al treilea film inspirat de ele.

Considerată deja un clasic al literaturii pentru copii, precum şi o piatră de hotar din punct de vedere al imaginaţiei şi creativităţii, seria Cum să-ţi dresezi dragonul are aventuri, un umor nebun, ilustraţii comice, dar mai ales un mare potenţial educativ.

Cressida Cowell este primul autor de cărţi pentru copii care a primit premiul prestigioasei reviste Philosophy Now pentru Lupta împotriva Ignoranţei, deoarece romanele din Cum să-ţi dresezi dragonul le stimulează imaginaţia micilor cititori, dar totodată îi face să mediteze la teme etice, politice şi sociale, iar materialele auxiliare sau activităţile care se pot inspira din carte sunt nenumărate.

SUGHIŢ STRAŞNICUL STAVRID AL III-LEA, formidabil luptător cu sabia şi îmblânzitor de dragoni, a fost cel mai mare Erou Viking care a existat vreodată. Cum reuşeşte el să treacă Sughiţ de Programul de Iniţiere într-ale Dragonilor cu un dragon ştirb şi să se lupte cu Dragonus Maritimus Giganticus Maximus înainte ca acesta să devoreze toţi vikingii de pe Insula Tontului? Copiii învaţă odată cu Sughiţ cum devii un adevărat Erou.

„Plină de glume bune, desene amuzante şi scene dramatice, e o carte absolut minunată.“ Independent on Sunday

Cressida Cowell a crescut în Londra şi pe o mică insulă, aproape nelocuită, de pe coasta de Vest a Scoţiei unde şi-a petrecut timpul scriind poveşti, pescuind şi căutând dragoni. Era convinsă că pe insulă trăiau cu adevărat dragoni şi, de atunci, a rămas fascinată de ei. Acum locuieşte în Londra cu soţul ei, Simon, cu fiicele Maisie şi Clementine, şi cu două pisici, Lily şi Baloo.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările