Sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu“, retrocedat proprietarilor

Sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu“, retrocedat proprietarilor

Aexandru Paleologu (stânga), lansare de carte la Librăria  „Mihail Sadoveanu“, în 1975.

Din ianuarie 2016, sediul Librăriei „Mihail Sadoveanu“ va fi restituit proprietarilor, iar Compania de Librării Bucureşti (CLB) a decis ca Librăria 88, de pe strada Etgar Quinet, să preia numele Librăria „Mihail Sadoveanu“. Aici şi-au lansat cărţile, de-a lungul anilor, autori precum Nichita Stănescu, Marin Sorescu şi Alexandru Paleologu.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul CLB, Librăria „Mihail Sadoveanu“ are un statut privilegiat, pentru că face parte din istoria modernă a literaturii noastre, supranumită „kilometrul zero al culturii române“. De-a lungul timpului, scriitori precum Marin Preda, Octavian Paler, Mircea Micu, Nichita Stănescu, Marin Sorescu, Alexandru Paleologu, Fănuş Neagu sau Alex Ştefănescu şi-au lansat cărţi la Librăria „Mihail Sadoveanu“. 

„Librăria Mihail Sadoveanu a făcut istorie în viaţa culturală a Bucureştiului. Decenii la rând, cei mai cunoscuţi scriitori români şi-au dat aici întâlnire cu cititorii. Zilele acestea, din motive obiective, librăria se  mută din sediul de pe Bulevardul Magheru, în cel de pe Academiei, colţ cu Edgar Quinet. Le dăm întîlnire, în curînd, prietenilor Librăriei Sadoveanu şi tuturor iubitorilor de carte, să vină la noul sediu şi fie alături de noi la acest nou început“, a declarat Marieta Seba, director general al Companiei de Librării Bucureşti.

Notificarea de punere în posesie a spaţiului a venit în iulie 2015, dar a existat o înţelegere ca Librăria „Mihail Sadoveanu“ să funcţioneze până la finalul anului. Conform actelor, proprietatea, parte a contrucţiei cunoscute sub numele de „Ciclop“, a fost restituită către domnii Fulicea Seraphina Ivona, Romalo Ion Mihnea Alexandru, Constandaky Ana Gheorghe, Pierre (Petre) Bragadir, Giles Maurice Marie Bragadir, Irène Jaqueline Marie Lodin de L’Epinay – moştenitorii omului de afaceri Dumitru Bragadiru, decedat în 1915.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările