Scriitoarea catalană Care Santos revine cu un nou volum la Bucureşti

Scriitoarea catalană Care Santos revine cu un nou volum la Bucureşti

Scriitoarea Care Santos se va întâlni cu cititorii la Humanitas Cişmigiu

Scriitoarea catalană Care Santos se va întâlni cu publicul din Bucureşti, pe 30 septembrie, de la ora 19.00, la librăria Humanitas de la Cişmigiu, cu ocazia apariţiei la editura Humanitas Fiction a noului său roman, "Aerul pe care îl respiri".

Ştiri pe aceeaşi temă

La mai puţin de şase luni de la debutul său în limba română cu bestsellerul "Încăperi ferecate", prezentat publicului împreună cu Mircea Cărtărescu, Care Santos revine la Bucureşti cu un nou roman care pendulează între prezent şi trecut.

Deţinătoare a celui mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull, autoare a zece romane, şase volume de proză scurtă, două volume de poezii, precum şi a numeroase cărţi pentru copii şi adolescenţi, Care Santos se bucură de o spectaculoasă cariera internaţională, cărţile sale fiind traduse în peste 20 de ţări.

"Aerul pe care îl respiri" spune povestea căutării unei cărţi interzise despre iubirea dintre Ludovic XV şi Madame du Barry. O călătorie halucinantă a cărţii prin Barcelona secolului al XIX-lea este prilejul pentru reconstituirea unui amplu tablou al epocii, cu transformările spectaculoase prin care trece oraşul.

"Scrierea acestui roman m-a făcut foarte fericită. Sunt prezentă, într-un fel sau altul, în fiecare pagină a lui. Se regăsesc aici mai multe pasiuni ale mele din tinereţe (de pildă, poeţii romantici) şi câteva dintre obsesiile de la vârsta adultă (de pildă, cărţile vechi, dragi, imposibil de obţinut). Scenariul e acelaşi dintotdeauna: cel despre onestitate, despre iluzie, despre iubirea pentru fiecare piatră şi fiecare fir de praf de pe caldarâm. Asta înseamnă: despre Barcelona, dar şi despre Maresme, locul unde m-am nascut", a declarat Care Santos, despre romanul "Aerul pe care îl respiri".

La evenimentul de pe 30 septembrie vor participa Rosa María Moro de Andrés, director al Institutului Cervantes din Bucureşti, criticii literari Tania Radu, Elisabeta Lasconi, Simona Vasilache, Marina Constantinescu, Andreea Răsuceanu, traducătoarea Cornelia Rădulescu şi editorul Denisa Comănescu, director general al editurii Humanitas Fiction.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările