Scriitoarea Camelia Cavadia pleacă în Franţa, la Festivalul Primului Roman care are loc în weekend la Chambery

Scriitoarea Camelia Cavadia pleacă în Franţa, la Festivalul Primului Roman care are loc în weekend la Chambery

Camelia Cavadia    FOTO: Mihai Şteţcu

Camelia Cavadia, autoarea romanului „Vina“, apărut la Editura Trei în 2015, va participa în perioada 27-29 mai la cea de-a 29-a ediţie a „Festival du Premier Roman“, care are loc în localitatea Chambery, în Franţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Camelia Cavadia va lua parte, alături de Albena Dimitrova, autoare bulgară care trăieşte în Franţa, la o masă rotundă cu tema "Te iubesc... eu nu te mai iubesc". Titlul evenimentului este dat de celebra melodie cântată de Serge Gainsbourg. De asemenea, autoarea volumului „Vina“ va participa la un atelier de traducere şi o sesiune de autografe în librăria festivalului.

"Pentru mine, nu există bucurie mai mare ca aceea de a vedea că cititorii au rezonat cu personajele cărţii «Vina», s-au regăsit în unele dintre trăirile lor şi indiferent că le-au iubit sau urât, îndrăgit sau antipatizat, le-au păstrat în suflet. Sunt mai mult decât fericită că aprecierea vine acum şi de la cititori străini, în cadrul unui festival internaţional. Am mai spus-o şi altă dată, magie e atunci când scriitorul şi cititorii se întâlnesc într-o carte, iar lucrul ăsta tocmai s-a întâmplat.", a declarat Camelia Cavadia.

Vina este “un roman despre povara fericirii (chiar aşa!) şi chinul permanent al demonicului de a surpa – prin patologia patimii oarbe – iubirea curată, armonia conjugală, farmecul divin al copilăriei şi nobila condiţie de părinte.

Un debut surprinzător prin precizia arhitecturii narative şi siguranţa rotirii caruselului cu multe şi subtile relaţii psihologice”, spune Dan C. Mihăilescu despre romanul de debut al Cameliei Cavadia.

"Festival du Premier Roman" este un eveniment literar care descoperă şi promovează autori debutanţi, europeni şi francofoni. În fiecare an, 3000 de cititori aleg şi invită la festival - după lecturi şi dezbateri - 15 autori debutanţi francofoni şi alţi opt care scriu în italiană, spaniolă, germană, română, engleză şi portugheză, alături de scriitori celebri. Stéphane Audeguy, Muriel Barbery, Michel Houellebecq, Philippe Claudel, David Foenkinos, Amélie Nothomb sau Martin Winckler s-au numărat, de-a lungul anilor, printre cei peste 300 de autori care au fost oaspeţii festivalului.

La Târgul de Carte Bookfest, Camelia Cavadia îşi va lansa cel de-al doilea roman, intitulat „Măştile fricii“ şi apărut tot la Editura Trei.

Citeşte şi:

Camelia Cavadia – „vinovată“ de a fi scris o carte de succes. Scriitoarea este invitată la un prestigios festival literar din Franţa

„Living the life in hell...“ – cronică la romanul „Vina“, apărută pe blogurile adevarul.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările