Salonul Cărţii de la Paris. România, pe primul loc în topul celor mai atractive standuri, realizat de o publicaţie franceză FOTO

Salonul Cărţii de la Paris. România, pe primul loc în topul celor mai atractive standuri, realizat de o publicaţie franceză FOTO

Salonul cărţii de la Paris                                                                                           Fotografii: actualitte.com

Standul României de la Salonul de Carte de la Paris este pe primul loc, într-un top realizat de publicaţia online actualitte.com.

În topul realizat de publicaţia franceză se regăsesc standurile a opt ţări participante la Salonul de Carte din capitala Franţei. Despre standul României, actualitte.com, scrie: „România şi foile sale zburătoare, suspendate în aer, precum un poem de Paul Celan.”

Pe locul doi se află standul Rusiei, invitata de onoare a târgului din acest an. Nivelul de atenţie asupra acestui stand a crescut încă o dată, când preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a decis să nu îl viziteze, din solidaritate cu britanicii, referindu-se la evenimentul petrecut la Salisbury. 

Revenind la top, pe locul trei, se află editorii de la Hauts de Frances al căror stand este în forma unei rulote. Pe locul patru se află unul dintre cele mai somputoase spaţii ale salonului din acest an, cu „pauze muzicale”, anume standul Sharjahului (Emiratele Arabe Unite) (foto:jos)

Pe locul cinci se află Olanda, pe şase, standul iranian, pe şapte, un stand parizian care imită spaţiul metroului francez, iar pe opt, o zonă propusă de ministerul culturii francez, „Trăiască lectura” (Vive la lecture) .

 

citeste totul despre: